avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi executata silit pentru o datorie a fiicei mele, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi executata silit pentru o datorie a fiicei mele, careia nu ii sunt girant/coplatitor.

Buna ziua!
Am o problema cu DGITL sec. 4
1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a refuzat eliberarea sumei pe motiv ca nu am taxa de salubrizare achitata, am reluat pasii pt a recupera suma recent, iar acum mi s a raspuns ca imi va elibera diferenta (din 360 lei taxa de timbru imi elibereaza doar 263,12, restu ii opreste in contul taxei de salubrizare, invocand Legea 207/2015 art.168 alin.10.) Este cu putinta acest lucru?
2. Eu, impreuna cu sotul meu avem taxa de salubrizare platita la zi, in schimb verbal mi s a transmis ca restul de plata pt anii 2019-2020 este o suma aferenta celei de a3a persoana. Somatia de plata a fost emisa doar pe numele meu si a sotului, nu si pe cea de a3a persoana. Pot fi executata silita pentru o suma ce nu imi apartine, dar pe care DGITL mi o pune la plata?Sau poate sa mi se opreasca mie, din taxa de timbru, aceasta suma aferenta celei de a3a persoana? Asa cum in fapt ei au procedat?
*Cea de a3a pers nu este minora.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:44, 14 Octombrie 2021
Declararea unui numar de pers nu a facut facut niciodata de mine. Probabil a fost transmit de asociatie sau au venit personal si s au uitat. Nu stiu si sincer nici nu ma intereseaza, atata timp cat eu am fost corecta in tot acest timp si am declarat 3 pers. Atat in 2017 cat si in 2018-2019-2020 am fost aceleasi 3 trecute la intretinere. Cu toate acestea in 2017 s a emis taxa de salubrizare pe 2 persoane, pe 2018 nu mi s a cerut nicio taxa, iar pe ult 2 ani se cer 3 taxe la 2 persoane.
Nu am fost instiintata cu privirea la taxa celei de a3a persoana, pana in mom in care m am trezit cu somatia de plata pe o suma ce depasea cu mult taxa stabilita in urma procesului pierdut. Cerand explicatii pe suma, mi s a zis ca este calculata la o a3a persoana. Din niciun act comunicat de ei, in schimb nu exista explicata metoda de calcul, sau baza ei legala.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
Jdjxjsiwijjj, utilizator
Regulamentul exista si in el se afla, ca anexa, si acea declaratie pe propria raspundere. Daca nu credeti, dati primaria in judecata si veti afla atunci.
In regulament este specificata asociatia de proprietari. Prin tabel transmis (anexa 3, cf. art 1) de reprezentantul asociatiei de proprietari. Nu stiu unde ati gasit ca eu tb sa intocmesc declaratie pe proprie raspundere. E clar ca nu s a inteles problema din moment ce primesc numai raspunsuri pe langa. Cu astfel de raspunsuri e normal ca tara sa mearga in jos, in loc sa se faca dreptate in situatii abuzive.
Multumesc pentru suport!
In orasul in care locuiesc declaratia e pe propria raspundere. Daca primaria face verificari si rezulta ca difera numarul de persoane declarate de ce exista inregistrat la asociatie, se trece numarul real de persoane ce datoreaza taxa de salubrizare. Posibil ca la fel sa se fi intimplat si in cazul dvs., chiar daca responsabilitatea acelei declaratii a fost a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare oprita din taxa de timbru Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna ziua! Am o problema cu DGITL sec. 4 1. In 2018 am castigat un proces in urma caruia tb sa mi se intoarca taxa de timbru achitata. In 2019 DGITL mi a ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să intru in posesia certificatului fiscal ... ButAlina ButAlina Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita ... (vezi toată discuția)