avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului 10(unde stau eu) exista uscatoria si ceva birouri cred. Ideea este ca am fost inundata de sus de catre presedinta blocului care aerisea caloriferele. Am doi pereti afectati, jumatate de tavan, peretele de pe holul blocului si nu stiu cum sa procedez. Cand a vazut sau auzit ca acea apa vine la noi a fost data pe hol pana la parter.. dar de venit sa vada ce este la mine in casa nu a fost, cu toate ca a fost anuntata si informata. Ce e de facut si cum pot lua masuri?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
liviaBCLM, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian-adm. , utilizator 15:01, 20 Octombrie 2021
V-am spus mai sus cum sa faceti constatarea prejudiciului daca nu vrea nimeni din conducere sa fie prezenta...
Cat despre vecina... poate face exact ca si dvs.

II mai puteti transmite acelei presedinte de asociatie ca de data aceasta acceptati "rezolvarea" propusa de dansa dar data viitoare o sa mergeti in instanta ( ar fi ok sa va faceti o polita de asigurare pana atunci, o sa vb. altfel cu asiguratorul, nu o sa se mai creada "superioara").

Si atentie la tonul cu care discutati ( sau trimiteti sotul... daca nu puteti vb. mai tare*),
Nu sunt adeptul scandalului dar tip si eu daca vad ca vb. domoala* este considerata "inferioritate".
Multumesc o sa astept, sa vad ce si cum. Cu toate ca a zis ca vine si vede, repara nu trag mari sperante ca se va si intampla, cel putin dupa tonul cu care mi-a vorbit. Si dupa cum mi-a roprosat ca sunt singura persona care vine si cere despagubiri si restul s-au "descurcat" (si prin asta vreau sa spun ca fie si-au reparat singuri, fie sau inteles cu vecini de deasupra lor). Iar motivele date cu o seara in urma pentru care nu a vrut initial sa faca proces verbal de constatare a daunelor este: 1. Nu am asigurare (cu toate ca ea nu are de unde sa stie acest lucru dar este foarte sigura de asta) si 2. Nu este necesar un proces verbal daca noi ne itelegem cu toate ca eu i-am spus ca vreau acel proces verbal pentru a ma asigura ca voi fi despagubita, nu doar promisiunea verbala care nu ma incalzeste cu nimic.
Nu este treaba dumneaei ca aveti asigurare sau nu. Chiar ii puteti comunica asta.
Cat despre acel Proces verbal... v-am spus cum sa procedati daca nu vine...

Mai puteti face ceva, ca gest de bunavointa si doar daca doriti... sa suportati dvs. reparatiile si sa-i comunicati ca de data aceasta faceti dvs. reparatiile si o rugati sa fie mai atenta data viitoare sau sa plateasca pe cineva sa faca asta
La cum am fost tratati, sincer asta cred ca e cea mai buna idee, la care m-am gândit și eu chiar dacă nu e drept. Dar totodata nedreptățile astea se petrec la tot pasul și părerea mea este ca dacă mereu facem totul noi, doar pentru a evita așa zisele conflicte, acei oameni care profita nu se vor învață niciodată minte și mereu, dar mereu vor găsi o scuza. Eu sincer mai mult vroiam recunoașterea vinei, și sa găsim o solutie sa nu se mai întâmple asta, dar când ești luat peste picior și “asta e ghinion, fiecare se descurca” normal ca te enervezi și îți vrei drepturile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti asigurare pentru locuinta, depuneti reclamatie la asociatie in 2 exemplare (pe ex.2 sa va semneze de primirea primului exemplar cu data si nume) in care explicati ce s-a intamplat si solicitati constituirea unei comisii din care este obligatoriu sa faca parte administratorul asociatiei pentru a constata daunele produse. Procesul verbal sa fie intocmit de comisia constituita in prezenta a minim 2 martori (evitati rudele, indicat cunostinte, colegi) care vor semna in procesul verbal cu nume in clar; un exemplar din procesul verbal este al dumneavoastra, iar alt exemplar se ataseaza la reclamatia depusa la asociatie.
Sa aveti fotografii cat mai clare care sa dovedeasca paguba produsa.
Documentele (reclamatie + process verbal) constituie baza legala pentru actiune in justititie.
Daca asociatia amana in speranta ca se usuca peretii, intocmiti proces verbal de constatare in prezenta vecinilor, colegilor si il trimiteti (copie) catre presedintele asociatiei cu alta reclamatie in care solicitati termene clare pentru a verifica cele declarate si a repara daunele produse.
Daca refuza, singura cale este prin justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme administrator elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)