avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, doresc să vănd un apartament mostenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, doresc să vănd un apartament mostenit (posed certificat ...

Bună seara, doresc să vănd un apartament mostenit (posed certificat de moștenitor și întabulare) ,există contractul vânzare-cumpărare pe numele persoanei moștenite și intabularea aferentă ), locuința a mai avut anterior alți proprietari iar acele contracte de vănzare cumpărare nu mai există, întrebarea este : de ce un notar cere contractele vechi deși ele au fost intabulate la ANCPI ? Procedura de vânzare -cumpărare prevede ca documente necesare : contract de vânzare-cumpărare sau act de donație sau certificat de moștenire fără vreo distincție între acestea , Precizez că vânzarea -cumpărarea a avut loc in 2001,
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2021
logicus, utilizator
Cel mai recent răspuns: logicus , utilizator 12:56, 16 Octombrie 2021
Pentru a evidenția istoricul imobilului.
În mod normal, este suficient ultimul act de proprietate, actele anterioare, fiind regăsite în Cartea Funciara a imobilului respectiv. Dar este o practica specifica zonei respective sa se solicite actele anterioare de proveniență.
Încercați la un alt notar.
Mulțumesc, cred cá putem vorbi despre[ 'practică neunitară' , sau, altfel spus : 'mai catolici decât Papa' !
Din acest punct de vedere, la nivel de tara, da, este o practica neunitara.
Spuneti-i notarului care solicita aceste acte ca nu le aveti (nici nu ar avea cum sa fie in posesia dvs), asa ca ar trebui sa isi procure singur copii conforme cu originalul actelor aflat in arhiva OCPI.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? ... nidac nidac Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? Am un apartament mostenit si am vazut ca notarii pot percepe o \"taxa de intabulare\". Pot ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)