avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum se va face vanzarea unui teren intravilan din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum se va face vanzarea unui teren intravilan din punct de vedere al TVA-ului?

O societate comerciala care detine un teren intravilan, categorie de folosinta : arabil (conform certificatului de urbanism), doreste sa il vanda unei persoane fizice. Cum se va face vanzarea din punct de vedere al TVA-ului, avand in vedere faptul ca terenului i-au fost facute imbunatatiri care nu depasesc 50% din valoarea acestuia? Sa inteleg faptul ca daca este un teren construibil nu este scutit de tva (art. 292, al. (2) litera (f)) ? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:40, 22 Octombrie 2021
Buna ziua,

Da asa este, fiind teren construibil cu certificat de urbanism cota e de 19% la vanzare.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! Societatea doreste sa vanda un teren dobandit de la o persoana fizica in anul 2008. Cum facturam avand in vedere ca in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Regim tva vanzare teren lupusoruflorentina lupusoruflorentina 1. Va rog sa-mi spuneti daca e corecta abordarea la urmatoarea problema: Un teren a fost cumparat de o persoana juridica de la o persoana fizica in 2007, avand ... (vezi toată discuția)
Tva la terenurile intravilan arabile in comparatie cu terenurile intravilan construibile cnet cnet In codul fiscal art. 141 alin 2 litera f scrie: \\\\"Prin exceptie, scutirea (de TVA) nu se aplica pentru livrarea de constructii noi, de parti de constructii ... (vezi toată discuția)