avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara ! As dori sa stiu daca as avea vreo sansa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara ! As dori sa stiu daca as avea vreo sansa in contestarea ...

Buna seara !
As dori sa stiu daca as avea vreo sansa in contestarea unei eventuale amenzi primite in caz ca nu imi montez repartitoare de caldura ,daca pot sa ma leg de faptul ca mi se incalca dreptul la proprietate etc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicolaevciuca , utilizator 10:15, 11 Noiembrie 2021
e normal sa hotarati ce vreti sa faceti cu bunul cumparat.....dar la fel si furnizorul poate sa va ofere un serviciu in conditiile lui

fiecare poate sa aleaga daca accepta conditiile sau isi schimba furnizorul/solutia de incalzire, respectiv furnizorul isi alege clientii

caldura se contorizeaza la nivel de bloc dar asta nu inseamna ca se poate estima corect consumul fiecaruia
unul vrea sa aiba 15 grade in casa...altul 25
Ce legatura are furnizorul? Pe furnizor il intereseaza achitarea facturilor.Pot sa am repartitoare si sa nu platesc caldura.Eu ma refer la ;'Astfel, potrivit art. VI din Legea nr. 196/2021,” În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit'
'Legea stabileşte şi sancţiuni pentru cine nu montează până la sfârşitul anului instrumentele de măsurare, şi ele variază între 500 şi 1.000 de lei.'

Factura de caldura ajunge la administrator, acesta face calculul si imparte pe apartamente.Dar banuiesc ca stiti asta...
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
misu07, utilizator
Si cum doriti sa imparta administratorul daca 2 proprietari au apartament identic ca suprafata iar unuia ii place sa aiba 25 de grade in casa iar celuilalt 15 grade?

Practic fara repartitoare unul face un consum iar al doilea jumatate din consumul primului….dar platesc la fel la suprafata in mp

Vi se pare normal asa?
Asta face firma cu repartitoarele de 2 ani de zile.Pt. asta firma respectiva incaseaza si niste banuti, care nu sunt putini. Eu platesc cu 10% mai mult decat cel mai mare consum al celui cu repartitoare inclusiv comisionul aferent firmei dar, alta era intrebarea iar dvs. sunteti ca de obicei pe alaturi.
Va rog lasati pe altcineva sa raspunda...
Chiar nu are rost.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
misu07, utilizator
Aspectul invocat de dv nu constituie temei legal pentru eventuala contestare hotarare instalare repartitoare de cost
Obligativitate ainstalarii de repartitoare de cost este impusa de disp L nr 196/2018

Alte discuții în legătură

Imobilul are 120 apt. din care numai 16 apt. din constructie, ... Asociatia de Proprietari N. Balcescu Asociatia de Proprietari N. Balcescu Imobilul are 120 apt. din care numai 16 apt. din constructie, nu au logii (vedere spre Sala Omnia). Reabilitarea energetica a dus la inchiderea logiilor cu ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)