avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Problema este legată de abuzul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Problema este legată de abuzul de încredere. I-am ...

Buna seara!
Problema este legată de abuzul de încredere.
I-am impurumutat mașina fostului meu iubit, la momentul respect fiind iubitul meu. Aceasta a provocat un accident in care au fost implicate alte doua mașini și a fugit de la locul faptei, mașina lăsând-o ulterior la domiciliul părinților mei. In ziua respectiva nu a rescunoscut, spunând ca așa a găsit mașina in parcare și încercând sa minta despre împrejurările in care mașina a fost avariata. După o zi și jumătate a recunoscut accidentul, s-a dus la secția de poliție sa declare la presiunile mele și ale celorlalte parti păgubite, pe care le-am contactat eu sa le spun ce s-a întâmplat, respectivii încă adunând camere de luat vedere din zona. Lui nu i s-a deschis dosar penal pt fuga de la locul accidentului. In urma a tot ce s-a întâmplat, masinile accidentate urmează a fi reparate pe asigurarea mea, iar mașina mea trebuia reparata de respectiv. Au trecut doua săptămâni de la incident și a adus mașina “reparata”. Am insistat sa fie verificată in alt service ca sa aflu ca toate reparațiile nu au fost făcute corect și mașina încă prezintă daune evaluate de mecanicul respectiv la peste 600€. Am încercat sa vorbesc cu el sa îl rog sa repare mașina și citez “ești nebuna dacă crezi ca eu mai fac ceva”. Ce este de făcut? E posibil sa se încadreze la abuz de încredere? Daunele mele sunt daunele mașinii + creșterea a doua asigurări, fiind doua mașini pe același nume in familie, după accidentarea celorlalte doua mașini. Menționez ca am convorbiri înregistrate, conversații, cum am spus el a declarat accidentul și sunt martori care pot confirma ca eu i-am contactat pe restul păgubiților sa ii informez, el pana la momentul respectiv neprezentându-se la poliție.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:28, 3 Noiembrie 2021
cred ca va pierdeti vremea pe parte penala, nu e abuz de incredere oricum, il puteti da in judecata pe civil pt despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina accidentata si mecanic mincinos ksaiz ksaiz Anul trecut in vara sora mea a avut accident rutier, a intrat cineva in ea, a fost anuntata politia si intr-un final, a discutat cu persoana care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Accident cu pagube materiale nim3n1 nim3n1 Salut! Am avut ceva probleme cu franele la masina si le-a reparat un prieten mecanic ... cand sa le faca proba s-a dus taras pe pietris si s-a oprit in coltul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mihaelaa2011 mihaelaa2011 am o problema, am dat cuiva o suma de bani in prezenta unor martori pentru a efectua reparatii la o masina acesta promitandu-mi ca o va repara insa nu s-a ... (vezi toată discuția)