avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nevaccinat exclus de la cursurile universitare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nevaccinat exclus de la cursurile universitare

Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal?
Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul trecut s-a tinut totul online, anul acesta justificarea este ca exact pt. a se putea tine cursurile face to face, toti trebuie sa aiba certificat verde.)

Da, test PCR nu mai vechi de 72 ore si test antigen nu mai vechi de 48 ore sunt acceptate, costurile ar trebui sa le platesc eu de fiecare data.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 10:20, 23 Noiembrie 2021
Am uitat sa mentionez ca eu sunt parte a universitatii ca si student. (Interzicerea intrarii fara certificat verde se refera insa la toti membrii comunitatii academice.)

Luni trebuie sa platesc taxa de scolarizare. Contractul cu facultatea este semnat inca dinainte de decizia excluderii celor fara certificat de la cursuri. Decizia intervenita dupa semnarea contractului mi se pare suficient de importanta pt. a constitui o modificare majora a celor convenite in contract. (Ei imi asigura scolarizarea, eu platesc. Prin excluzie facultatea nu-si respecta cele asumate. La alte universitati se ofera macar posibilitatea participarii online.)
Cum formulez o cerere de anulare a contractului pt. semestrul in curs si tototdata sa-mi pastrez dreptul de relua facultatea (fara a mai da examen de admitere din nou, destul e greu si cu concurenta mare) facultatea la un punct in timp cand nu vor mai exista probleme legate de nevaccinare?
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
mrayss99, Statul nu are resurse pentru ca, de foarte mult timp, toti cei care au putut, au furat de-au stins. Credeti ca datoria publica a crescut din cauza vaccinurilor gratuite? Aveti dreptate ca certificatul verde n-are nicio legatura cu Constitutia (din pacate!) si daca aveti impresia ca asta e calea spre "normalitate", inseamna ca traim o psihoza colectiva. In statele alea "mai avansate" ce a intrat in normalitate? Mor si acolo pe capete, si dintre cei vaccinati. Dar "nu da bine" sa recunoasca. Si la noi, "toata lumea" se vaccineaza, purtam masti, ne spalam mainile (mai des ca inainte de pandemie), cei nevaccinati au accesul limitat si totusi, inexplicabil, imbolnavirile si cazurile pozitiv cresc intr-una. Si mor multi vaccinati. Stirile se vor de-a dreptul sinistre. Daca stai sa calculezi, in ritmul asta, in cateva luni, este pozitiva sau bolnava intreaga populatie a Romaniei, si in acest rastimp vreo cateva sute de mii vor muri. Statistici pot sa scriu si eu, depinde ce comenzi / instructiuni primesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
sadrian, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa-i felicitati pe cei din conducerea facultatii din partea mea! :)

Daca nu doriti sa va vaccinati, si nici sa platiti testul, atunci puteti sa va adresati instantei, aveti sanse 50/50 sa castigati in prima faza, dar la rejudecare am curaj sa pun pariu ca o sa prmiti un verdict nefavorabil dumneavoastra.

Faptul ca situatia actuala a fortat facultatea sa schimbe o parte din prevederile contractuale se poate justifica foarte simplu prin "situatii exceptionale sau forta majora".

Nu uitati ca Romania inca se afla in stare de Urgenta, ca avem niste hotarari de guvern si ca in 2-3 saptamani Certificatul verde v-a deveni lege.

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii tocmai ce a declarat public acum 9 ore ca "legalizarea certificatului verde nu poate fi considerata o discriminare in condiiile actuale de pandemie."

Succes!

Radu Palu a scris:

Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal?
Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul trecut s-a tinut totul online, anul acesta justificarea este ca exact pt. a se putea tine cursurile face to face, toti trebuie sa aiba certificat verde.)

Da, test PCR nu mai vechi de 72 ore si test antigen nu mai vechi de 48 ore sunt acceptate, costurile ar trebui sa le platesc eu de fiecare data.

4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot aveti frustrari legate de parerea altora deoarece nu va convin (deh, metehne de haterist), atunci va recomand sa luati legatura cu un specialist platit (ex. avocat), nu mai pierdeti timpul pe aici....Nu de alta, dar scutiti si timpul altora.
Cat priveste plata taxei, sunt convins ca institutia de invatamant a comunicat fie in contract, fie pe website-ul , fie prin email, coordonatele necesare pentru realizarea platii prin transfer bancar, nu este necesar ca plata sa se realizeze prin prezenta fizica...daca in anul 2021 nu are un cont bancar si accepta doar plata cash, inseamna ca este vreo institutie fantoma sau neserioasa si atunci poate ca ar fi bine sa renuntati sa mai studiati acolo (oricum peste pragul de 5000 lei/zi/persoana este obligata prin lege sa accepte plata doar prin transfer bancar - legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar).
Si daca tot o sa va angajati un avocat, atunci cu siguranta o sa va indrume si ce o sa aveti de facut in privinta nerespectarii contractului de catre institutia de invatamant (desi presimt ca o sa fie un proces lung si costisitor).
Bafta!
PS Ca si parerist (sic), deja pot sa pun pariu ca institutia de invatamant o sa aibe castig de cauza...ea isi sustine cursurile fizic (adica isi respecta obligatiile contractuale), dvs. nu participati la ele fiindca nu respectati niste norme aflate in vigoare, aplicabile ambelor parti.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
mrays99, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sadrian...Chiar mi-as dori ca un ziarist istet sa faca o investigatie in acest sens, respectiv, sa investigheze cat a costat statul roman fenomenul Covid.....toate vaccinurile cumparate de Romania (inclusiv dozele aruncate pentru ca nu aveau doritori, vaccinati la chiuveta, etc), ce cheltuieli a avut sistemul medical legat de Covid (ex. medicamente, sporuri acodate medicilor, salarii acordate suplimentar medici, voluntari pentru ca au facut garzi suplimentare, au vaccinat populatia, echipamente achizitionate, teste PCR, spitale mobile, oxigen, curent consumat suplimentar, etc), sistemul asigurarilor sociale (ex. zile de concedii medicale acordate celor care au stat in izolare, ajutoare de deces celor 50.000 morti, ajutoare acordate firmelor pentru a face fata pandemiei/lockdown - plata somaj tehnic, etc), bugetul de stat (ex. scheme de ajutor in bani, amanare plata taxe si impozite, etc), pierderi din nerealizarea unor activitati (ex. firme inchise care nu au mai facut profit si nu au mai platit taxe, etc)...poate cand o sa ne dam seama ca banii respectivi ar fi putut investiti altfel, respectiv sa construim X km de autostrada, X spitale, refoma in educatie, sanatate, etc. atunci o sa fim mai constienti si o sa punem si presiune pe domnii politicieni sa mearga in directia dorita...altfel doar o sa ne plangem ca fura (asta as numi-o eu psihoza colectiva).
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
mrays99, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi ... sole_io sole_io Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi situatie certificatul verde. acum 10 zile avand simtome specifice infectarii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! consider că sunt încălcate drepturile omului prin ... mica-mihaela mica-mihaela Bună ziua! Consider că sunt încălcate drepturile omului prin lege/hotărâre de guvern privind accesul persoanelor care nu au certificatul verde în ... (vezi toată discuția)