avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avem un copil de 10 ani și vrem sa divorțăm amiabil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avem un copil de 10 ani și vrem sa divorțăm amiabil ...

Buna ziua! Avem un copil de 10. ani și vrem sa divorțăm amiabil la notar, dar eu as vrea sa facem și partajul tot amiabil având de împărțit o casa și un apartament. Am cazut de acord să rămân eu cu casa și ea cu apartamentul care e luat cu credit ipotecar, dar soția spune ca nu se poate face schimbul pentru ca ea e in biroul de credit și nu se poate trece apartamentul pe numele ei, ca trebuie sa așteptăm până se vinde. Eu nu vreau sa mai aștept, ce pot face? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:09, 21 Aprilie 2022
Pentru ca cineva mi a spus ca ar fi bine sa trec proprietatea pe numele mamei mele ca sa nu poată fi atacată pe viitor, căci de fapt mama ne a făcut act de vânzare cumpărare noua și așa am devenit amândoi proprietari, fara măcar a lăsa o pe mama nici viageră
Buna seara,

In cazul in care nu obtineti acordul banii, in vederea partajarii, pe cale notariala, va veti adresa instantei de judecata, pentru partajare.

De principiu, bancile isi exprima acordul , in vederea impartelii bunurilor proprietate devalmasa.

In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat, pentru a cunoaste, in concret, efectele partajarii.

Am putea sa facem un partaj amiabil la notar înainte de divorț, prin care sa se stipuleze ca soția îmi cedează partea ei de la casa de la țară, iar eu in urma vânzării apartamentului ii cedez partea mea de bani? Apartamentul este cu credit ipotecar. Precizez ca ea este in biroul de credite cu datorii neachitate. Avem nevoie de acordul băncii pentru un astfel de partaj?
Da.
Dacă vreți sa tranzacționati un imobil ipotecat, nu puteri "mișca " absolut nimic fără acordul scris al băncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , partaj apartament cumpărat cu credit 1gabry 1gabry Daca eu am luat in credit de la banca cu sotia garant in timpul casniciei si am cumparat un apartament pe numele amundorora si nu a trecut decat un an de la ... (vezi toată discuția)
Partaj coproprietari (utilizatori) buna ziua! un prieten (bogdan) ... vitalsmart vitalsmart Partaj coproprietari (utilizatori) Buna ziua! Un prieten (Bogdan) a cumparat, impreuna cu prietena lui (Anca) , un apartament prin credit ipotecar. Cei ... (vezi toată discuția)
Divort cu intelegere, credit ipotecar AdrianaM AdrianaM Buna seara, am o intrebare, in ce masura poate o persoana care divorteaza si care a achizitionat un apartament in perioada casatoriei cu un credit ipotecar sa ... (vezi toată discuția)