avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula unilateral contractul de vanzare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula unilateral contractul de vanzare a unui loc de parcare?

Buna ziua,

in ianuraie 2021 am cumparat un apartament si am platit, pe un contract separat, un loc de parcare. Apartamentul este de la o societate comerciala in timp ce terenul este de la dezvoltator personal. El se obliga ca in termen de 1 an sa-mi cedeze un loc de parcare, intabulat, pentru suma de bani pe care am platit-o.
De curand am aflat ca el nu mai vrea sa faca dezmembrari si intabulari separate din cauza ca ar trebui sa umble prea mult sa ceara acordurile bancilor, samd, ci vrea sa-mi vanda practic o cota parte a terenului, cu o schita facuta de un inginer de cadastru.

Ce pot face in acest caz si poate vanzatorul sa anuleze contractul unilateral?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:45, 14 Noiembrie 2021
nu poate
dupa cum scrieti, locul de parcare pare a fi obiectul unui antecontract, fiindca implica o promisiune.
daca nu va vinde conform celor specificate, va plati despagubirile de neindeplinire specificate in contract.
fiind o cauza civila exista variante de a iesi din impas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradina si loc parcare fara cf aben07 aben07 Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament de la dezvoltator cu gradina si loc de parcare inclus (privat) + cota parte din terenul din jurul blocului si drum. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc de parcare imobil nou construit psyche383 psyche383 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune nerecunoscuta de procuror? makao makao Foarte pe scurt: Am cumparat un apartament intabulat dupa ceva vreme. Dupa 1 an cumpar si o parcare (facem un antecontract in care e specificata pozitia, ... (vezi toată discuția)