avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Client decedat, cum procedez pentru retur avans ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Client decedat, cum procedez pentru retur avans ?

Client decedat, cum procedez ?
Am un client din alt oras, nu il cunosc personal, care a achitat in avans un produs destul de scump. Ulterior am aflat ca a decedat. Cum procedez legal / uman / etic cu avansul acestuia, intrucat nu vreau sa intru in conflict cu vreun membru al familiei daca ar suna sau cu altcineva care s-ar da drept sotia. As vrea totusi sa returnez familiei banii, are 2 copii minori, nu vreunei rude, mai ales in conditiile date. Multumesc
Cel mai recent răspuns: uytrew , utilizator 06:51, 23 Noiembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere că soţia este moştenitoare legală puteţi restitui banii soţiei să nu mai aşteptaţi să vi se solicite suma, fapt ce poate să se întample niciodată.
Aveti perfecta dreptate. Nu cred ca uman are legatura cu posibilii mostenitori. Copii sunt oricum primii la mostenire.Si da procedura legala este stufoasa ,iar timpul poate devaloriza banii.
procedura e foarte simpla, deloc stufoasa; nu stiu de unde tot apar asemenea idei preconcepute; motenitorii merg la notar, dezbat succesiunea, iese certificatul; dureaza cateva zile; si oricum, odata incepute demersurile, puteti restitui banii sotiei; nu stiu despre ce fel de bun este vorba, dar daca este cumparat in timpul casatoriei (arvunit, in acest caz) se prezuma ca e comun, deci jumatate e oricum a sotiei si poate doamna doreste sa achite intregul produs; repet, sunteti eliptic si neintelegand despre ce este vorba, e greu sa ne pronuntam; ca una e daca a arvunit un inel si alta, daca a arvunit o casa sau o masina
este vorba de 3500 lei, poate pentru unii nu e mult....Sotia nu a luat legatura cu noi,
puteti spune si ce anume a platit cu banii astia?

goldlegend a scris:

este vorba de 3500 lei, poate pentru unii nu e mult....Sotia nu a luat legatura cu noi,

Alte discuții în legătură

Important bună ziua! as dori informații despre următoare situtie: încheiat ... Oananm Oananm Bună ziua! As dori informații despre următoare situtie: încheiat un antecontract cu o valoare de 50% din apartament, și diferența urma, sa fie achitata ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Inselatorie sally_daisy sally_daisy Buna dimineata tuturor, As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare. Cu doua saptamani in ... (vezi toată discuția)