avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Eu si sotul meu detinem o casa si dorim sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Eu si sotul meu detinem o casa si dorim sa facem donatie ...

Buna ziua.Eu si sotul meu detinem o casa si dorim sa facem donatie cu scutirere de raport unuia dintre copii nostri pemtru 50%.Avem doi copii.
Dupa donatie va urma divortul nostru,el urmand sa se casatoreasca cu altcineva. In cazul in care sotul decedeaza sotia ,eventual copilul lor are vreun drept la casa ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 18 Noiembrie 2021
da, sotia mosteneste 1/4 din ce avea ( nu va mai avea mare lucru din acea casa-( un sfert) si copiii (toti) impart egal 3/4
Da, au drept la mostenire, daca le incalca rezerva succesorala.
Nu v-a explicat notarul?
Nu am fost la notar ,incă. Incerc să găsesc cea mai bună variantă, care cel mai probabil va fi un contract de intretinere .Vă mulțumesc frumos
pai spuneti ce efect urmariti, ce doriti sa faceti ?
sa aiba un copil jumatate din ce aveti ? celalalt nu merita sau cum ?
mie donatia mi se pare cea mai buna varianta, nu incalca nimic.
apoi, sa faceti partaj pt ce va ramane, sa va dea dvs sfertul ramas si sa ii dati sulta, apoi se poate insura :)
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)
Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)