avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Subiect: SRL si rezidenta fiscala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Subiect: SRL si rezidenta fiscala

Subiect: SRL si rezidenta fiscala

Salut,

Treaba sta in felul urmator:
Profesia mea este de programator si in timpul meu liber mai creez cate una alta in domeniu. De aceea ma gandesc sa infiintez o microintreprindere prin intermediul careia sa ofer la vanzare software-ul creat de catre mine. Pana aici cred ca totul este clar.

Daaar in momentul de fata (probabil ca si in urmatorii ani) eu nu locuiesc in Romania ci in Germania. In tara asta imi primesc salariul, platesc taxele, asigurare de sanatate, etc..pe scrut sunt rezident fiscal in Germania. (daca nu ma insel, asta e termenul corect).

Pe de alta parte, eu ma astept ca potentialul SRL sa nu faca mult profit la inceput. Iar de aceea, pana cand SRL-ul nu este profitabil incat sa-mi sustina stilul de viata eu nu am nicio intentie de a "scoate" vreun ban din aceasta afacere, iar tot profitul va ramane in cadrul companiei.

Este posibil sa fac asa ceva?

Multumesc mult!
Norbert
Cel mai recent răspuns: norbert.g , utilizator 14:42, 21 Noiembrie 2021
daca vreti sa infiintati SRL in Germania (GmbH), e nevoie sa intrebati un consultant de acolo.
daca vreti sa infiintati un SRL in Romania, nu e nici o problema.
daca nu aveti activitate, SRL-ul se poate suspenda printr-o declaratie facuta la ANAF. cat priveste ce si cati bani scoateti din ea e treaba dvs. problemele apar in general la extragerea unor sume prea mari, nu prea mici.
e bine sa aveti o persoana imputernicita aici, pentru relatii cu autoritatile. fiindca legile se mai schimba. de regula contabilul (pe care e obligatoriu sa-l aveti)
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2021
adriandimitriu, utilizator
Exact, SRL-ul intenționez sa îl înființez în România.
(Ma așteptam să fie de la sine înțeles ca ma refer la România, dar citind încă odată, vad de unde vine confuzia.)
Mai mult doream sa știu dacă este posibil sa fac ceva de genul acesta. În sensul în care sa nu afecteze in vreun fel modul în care plătesc taxele pe venit momentan.
Dar gândindu-mă încă odată, profitul făcut de către companie și salariul meu nu au prea multe în comun,doar faptul ca eu am înființat compania și cam atât(=compania nu o sa aibă niciun angajat) . Deoarece profitul companiei va rămâne tot în cadrul companiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autotractor germania adrlani adrlani Buna ziua, am o societate care este plătitoare de TVA și urmează sa primesc certificatul pentru Registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Munca in germania epoxid epoxid Salut, am nevoie de un sfat (sau mai multe) pertinent pentru situatia in care ma aflu. 1. Am fost selectat sa lucrez pentru o companie germana in ... (vezi toată discuția)
Societatea privata europeana marius19841 marius19841 Buna ziua, Are cineva informatii despre cum a evoluat proiectul de lege privind infiintarea unei categorii de companii numite Societate Privata Europeana? ... (vezi toată discuția)