avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizia de executare silita se pastreaza daca se vinde ...
Discuție deschisă în Executare silită

Decizia de executare silita se pastreaza daca se vinde creanta?

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea: acum 6 ani, am fost executat silit. La momentul respectiv nu eram in tara asa ca nu mi-a fost retinut nimic.
Astazi ma trezesc cu o instiintare de plata de la o firma, care a cumparat creanta.
Intrebarea mea este: avand in vedere ca, creanta a fost vanduta de cei care au solicitat prima data executarea silita, se mai poate executa silit in baza acelei executari? Se pastreaza decizia de executare chiar daca a fost vanduta creanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 15:24, 2 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perimarea nu desființează dreptul creditorului de a deschide un nou dosar de executare silită.
Prin invocarea și chiar admiterea perimării, cel mult se trage de timp.

Creditorul poate începe de la zero o nouă executare silită. Dacă dreptul la executare nu s-a prescris, nu aveți alte posibilități să scăpați de executarea silită.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
Dapix, utilizator
Tocmai, datoria este din 2008 și decizia de executare silita este din 2015. Datoria e prescrisa doar ca eu nu am fost atunci pe faza,nu știam, ca se poate face contestație la executare, ca as fi câștigat probabil.

Eu acum ce pot face? Ei încă nu au poprit nimic, doar m-au înștiințat sa îmi ofere o reducere de plata. Ce sa fac? Sa aștept sa pună poprire și sa fac contestație? Sau cum sa procedez?

Dapix a scris:

Perimarea nu desființează dreptul creditorului de a deschide un nou dosar de executare silită.
Prin invocarea și chiar admiterea perimării, cel mult se trage de timp.

Creditorul poate începe de la zero o nouă executare silită. Dacă dreptul la executare nu s-a prescris, nu aveți alte posibilități să scăpați de executarea silită.

Se mai poate obține perimarea conform NCPC?
În vechiul cod intervenea perimarea dacă creditorul nu intreprindea nici o acțiune timp de 6 luni, acum conform NCPC trebuie ca creditorul sa nu răspundă la cererea executorului de a lua masuri...

savysb a scris:

sorin22 a scris:

Pai ce contestație sa mai fac?

Contestatie la executare invocand perimarea.

Trebuie sa vedeti ce e la dosar, altfel dam toti cu presupusul. Daca sunt cereri din partea executorului, la care creditorul nu a raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita chriss81 chriss81 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: - s-a inceput executarea silita in cursul anului 2009, titlul executoriu fiind un contract de credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea unui executor judecatoresc diana_sal diana_sal Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintata la serviciu de faptul ca s-a dispus din partea unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri ... (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)