avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini care șicanează , rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini care șicanează , rog un sfat

Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:24, 20 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc frumos pentru propuneri !
Chiar poți ajunge să te damblagesti dacă te toaca cineva așa .
Aseară mi-am pus vată și mi-am lipit scoci de hârtie pe urechi iar apoi le-am acoperit cu măști de protecție :)
Nu am auzit nimic . Am să încerc totuși cu dopuri .
Mai am speranța că se liniștesc pt că nu mai fac așa de des după ora 12 noaptea .
Zgomotele lor preferate sunt de trântiri de ușă repetate de obicei 2 una după alta apoi pauză (chiar și acum o fac) . La început era și de bubuit in podeaua lor / tavanul meu dar după reclamație au mai schimbat tactica .
In weekend sunt mai șmecheri că în timpul restul săptămâni se duc la școală . As putea să le bat la fel în tavan , dar lor le e mai ușor să mă toace , mai ales ca nu vreau să bată și în camerele părinților .
Deocamdată reclamația asta nu e încheiată așa că nu pot face alta .
În cazul ăsta vă pot reclama ei pentru zgomote și hărțuire. Probabil nu au vrut ei să-și bată capul cu dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă și ei ar s-ar chinui cum am făcut-o noi , atunci s-ar face dreptate .
Cel puțin unul din ei văd că îmi bate mie capu , pt că azi dimineață la 7 până la 9:30 ne-au bubuit din nou .
Voi incerca niște dopuri cum mi s-a sugerat , Dacă nu e de-ajuns voi vedea ce o să fac mai departe pt că am primit câteva sfaturi bune .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar oamenii ăia nu au altă ocupație decât să enerveze vecinii cu zgomotele lor? Nu dorm noaptea niciodată? Au probleme psihice dacă o fac intenționat și sistematic. Eu, ca să am liniște, mi-am antifonat camera de dormit și aș fi făcut-o indiferent de costuri, pentru că pe calea răzbunării nu ajungi nicăieri. Poate și ei aud de la dvs. zgomote și o fac înadins ca să vă pedepsească, dar așa se ajunge la un război interminabil. Singura posibilitate ar fi ca fiecare să-și antifoneze de bună voie spațiul de dormit și problemele ar fi rezolvate. La blocurile noi indicatorul de zgomot ar trebui introdus ca normativ obligatoriu.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
POMPILLIA, utilizator
O fac intenționat pt că e un conflict mai vechi între ei și taică-miu .
Dacă bubuie prin izbire cu ceva in podeaua lor/tavanul nostru nu știu dacă camerele se pot izola fonic așa bine .
Iar cel mai important este costul izolării a cel puțin 2 camere care presupun că e mare .
Dar și asta e o soluție dacă am avea banii .
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
Ionelache, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)