avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ...

Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri comune,se mai poate schimba regimul matrimonial din bunuri comune în bunuri proprii, adică să-mi recapăt drept de proprietate pe acea casă...ce soluții mai puțin costisitoare ar fi?mentionez că soția este de acord cu schimbarea regimului matrimonial. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:36, 26 Noiembrie 2021
in realitate in cazul dvs nu e vb de regim, ci pt ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, casa cumaparata e bun comun pt ca ati cumparat-o in timpul casatoriei.
asa va de aia trebuie sa faceti partaj si asta fara sa schimbati vreun regim.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune fiind căsătoriți Sabie alyna Sabie alyna Bună ziua doresc sa fac o intrebare, Eu sunt căsătorită de 4 ani de zile si inainte de căsătorie primaria unde sa facut căsătoria nia cerut sa ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Speţă- autentificare convenție matrimonială CristinaPetrescu CristinaPetrescu In august 2006, X si Y se casatoresc. In ianuarie 2012, cei doi soti doresc sa incheie o conventie matrimoniala prin care apartamentul cu 4 camere-bun propriu ... (vezi toată discuția)