avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract firma montare repartitoare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract firma montare repartitoare de caldura.

Asociatia de proprietari a incheiat un contract de montare repartitoare de caldura, iar locatarii blocului initial au fost de acord, apoi s-au razgandit, nemaidorind aceste dispozitive. Asociatia a notificat societatea in termen de 11 zile de la data incheierii contractului, insa acestia refuza rezilierea cu acordul partilor, motivand ca hotararea AG este impotriva prevederilor legale, fiind, deci nula. Mentionez ca firma nu a montat niciun repartitor in cadrul asociatiei.
Ce putem face in acest caz?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
Steven84ste, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albero , utilizator 11:36, 28 Noiembrie 2021
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a impus obligativitatea instalarii de aparate individuale de contorizat consum utilitti in sistem centralizat
Asociatia de proprietari,adunarea generala nu detin autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Mulțumesc pentru răspuns.

In urma acestei decizii, presedintele si-a prezentat demisia si nu doreste sa lase activ un contract pentru un serviciu pe care locatarii nu il vor.
Cum poate rezilia contractul, astfel incat noua conducere sa poată face cum consideră de cuviință?
Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
Steven84ste, utilizator
Adresați solicitare urgenta compartimentului specializat al primăriei sa va îndrume pentru gestionarea situației!
Serviciul din primarie nu are obligatia sa se implice sa solutioneze litigii intre persoane juridice
In fapt este vorba despre o hotarare a adunarii generale a membrilor proprietari carer initial au inteles sa respecte o dispozitie legala care impune instalarea de repartitoare de cost si ulterior au revenit asupra hotararii
Locatarii ,adunarea generala a membrilor proprietari nu detin autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Studiați clauzele contractuale și apoi acționați. Nu vad care e motivul sa te răzgândești de pe o zi pe alta atăta timp cât respecți legea.

Pe de alta parte legea spune clar ca acestea trebuiesc instalare și cei care nu le instalează vor plăti amenzi a căror valoare e mai mare decât a dispozitivelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
Danielcc, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatie plata caldura pausal sau repartitoare Marius_gxg Marius_gxg Buna ziua, In blocul in care locuiesc momentan s-a iscat un mic razboi din cauza ca incepand din Noimebrie majoritatea locatarilor au dorit trecerea la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua aș dori sa răspundeți la o intrebare despre repartitoare de costuri de caldura toader ecaterina toader ecaterina buna ziua mim pus repartitoare cu vecheace conducere a asociatiei de propietari , in momentul in care sa schimbat presedintele nu mia mai luat in calcul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu doua întrebări. mai sunt obligatorii repartitoarele ... herea mirela herea mirela Bună ziua,am și eu doua întrebări. Mai sunt obligatorii repartitoarele de masurarea energiei termice și ma poate obliga asociația de locatari sa îmi ... (vezi toată discuția)