avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Relatii personale intre procuror si avocat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Relatii personale intre procuror si avocat.

Am aflat ca intr-un proces, au existat relatii personale mai complicate intre avocat si procuror. Este acest tip de situatie prevazut de lege? Imi imaginez ca cel putin etic este o problema insa as vrea sa vad care sunt reglementarile legale din acest punct de vedere.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: johnnhoj888 , utilizator 23:38, 9 Decembrie 2021
Relatii personale mai complicate?

Am aflat ca intr-un proces,

Si dvs erati in sala pe banca, din public, sau cum?
Am aflat de la una dintre partile implicate. Exista si oarecare dovezi sau detalii.
Da, in functie de situatie se pot formula anumite cereri, insa nu ati spus care ar fi temeiurile de fapt, adica ce relatii si ce treaba aveti dvs. In fine, raspunsul este ca, daca conditiile sunt indeplinite, legea este aplicabila.
Nu stiu ce urmariti, intrebarea mea era destul de simpla

1. Stiu de un proces care s-a incheiat
2. Intre procuror si avocat au existat relatii intime, inclusiv sexuale.
3. Vreau sa stiu daca exista vreo reglementare legala in acest sens, eu nu am reusit sa o gasesc singur.
4. Etic mi se pare gresit fata de parat si reclamant. Mi se pare gresit si fata de idea de justitie.
„Noi urmărim, să nu fim urmăriți.” Intrebarea dvs era destul de simpla, dar prost formulata.
Daca dvs nu ati avut calitate in proces, atunci dvs nu aveti ce sa faceti decat sa povestiti la o cafea treburile astea.
Daca dvs ati fi avut calitate in proces, procesul fiind incheiat, acum nu aveti ce sa mai faceti, si nici sa mai invocati ceva.
De obicei, cand vorbim de procuror vorbim de un proces penal, iar cand vorbim de parat si reclamant vorbim de un proces civil, (nu-i bai, ca exista si dosar civil cu participarea procurorului), sens in care dvs nu ati clarificat despre ce vorbim, sens in care nu se poate da un raspuns clar sau corect, pentru ca, asa cum am scris in mesajul anterior, norma exista, dar cum sa stim care norme ar fi aplicabile (?) daca noi nu stim care este situatia de fapt.

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - urmari Nina1 Nina1 Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals. S-au realizat cerecetari si faptuitorii au fost pusi sub invinuire sub aspectul savarsirii ... (vezi toată discuția)
Exceptii de procedura aleodor27 aleodor27 Intr-un proces sunt doi parati si un reclamant. Cum trebuie sa raspunda paratul1 la exceptia invocata de paratul2, in conditiile in care paratul 1 nu este de ... (vezi toată discuția)