avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire ilegala pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire ilegala pensie alimentara

O fiica a mea pentru care aveam poprire pentru pensie alimentara, implinind 18 ani la data de 28.02.2009 si renuntand la continuarea cursurilor scolare prin lipsa de la cursuri ( in perioada 2007-2008 acumulase aprox 700 absente nemotivate, nefiind totusi exmatriculata ) si plecand `` LA MUNCA `` in Italia. Totusi se opreste in continuare pensia de intretinere pe lunile Martie, fara sa se faca catre Casa de Pensii dovada ca fiica mai este in continuarea studiilor. La data de 08.04.2009, interesandu-ma la scoala unde era inscrisa intampinand greutati in obtinerea de informatii, aflu ca la data de 07.04.2009, mama fiicei ( fosta sotie ) a depus in `` numele ei `` o cerere de retragere a dosarului fiicei mele, obtinand o adeverinta precum de la data respectiva fiica nu mai `` este in continuarea studiilor ``, cu toate ca din inscrisurile obtinute de catre mine rezulta ca aceasta nu mai frecvanta de mult cursurile. Am obtinut de la organele de Politie inscrisuri prin care se arata ca fiica mea este plecata in Italia din luna Martie, deci banii pe martie si aprilie au fost incasati de mama ei. Am solicitat in instanta obligarea Casei de Pensii sa imi returneze pensia pe cele 2 luni si sa mi se faca dovada asupra persoanei care a incasat pensia. Ce considerati ca ar trebui sa mai fac. Am al doilea termen in 26 februarie. Casa de pensii a depus intampinare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nelush2103 , utilizator 11:21, 13 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Pensia de intretinere se stabileste si se sisteaza prin hotarare judecatoreasca. In acest caz , dumneavoastra puteti introduce actiune in acest sens.
Cu stima !
Competenta e judecatoria in a carei raza domiciliati fiica dumneavoastra sau paratul.Aceasta are calitate procesuala activa.Altminteri, actiunea e respinsa ca inadmisibila.
Da, asa este. Insa in afara de Adeverinta `` obtinuta `` si introdu-sa de mama ei la Casa de Pensii nu a existat nimic, iar daca nu as fi facut eu demersuri catre Casa de Pensi Brasov, mi se oprea in continuare, banii astfel incasati erau luati in continuare de mama fiicei noastre. A fost incalcat si regulamentul de functionare al institutiilor de invatamant, prin acceptarea cererii facute de catre mama copilului ( a se vedea Ordonanta 27/2002 ) si eliberarea Adeverintei respective si folosirea acesteia de alta persoana decat fiica mea. Devenind majora aceasta avea obligatia de a proceda legal pentru sistarea sau solicitarea mariri pensiei alimentare. Insa ea era plecata in Italia si mama ei incasa banii.... Mai mult decat atat, cand am solicitat informatii de la Casa de Pensii mi s-a spus ca `` NU MI SE POT OFERII INFORMATII DESPRE ACEASTA POPRIRE, DEOARECE SUNT CONFIDENTIALE ``. Sa pic jos si altceva nimic. Adica mi se oprea ilegall bani, acestia erau incasati in mod ilegal, de alta persoana decat cea care totusi era titulara de drept, iar eu aveam interdictie sa aflu, de ce mi se oprea in continuare banii ( aveam totusi inscrisuri de la scoala cu situatia scolara a fiicei, din care reiesea foarte clar aspectul NE-continuarii studiilor ). Chiar si cand am solicitat respectivele inscrisuroi de la secretariatul scolii, am intampinat o gramada de tampenii, ca era sa fac infarct, Directoarea Colegiului mi-a spus la fel ca nu imi poate oferii detalii despre situatia fiicei mele, deoarece aceasta a fost data de instanta in grija mamei, si ca EA, DIRECTOAREA `` A TRATAT CU MAMA FIICEI `` sa nu mi se dea nici un detaliu. Sitiuatia s-a oincurcat si mai mult, caci am sesizat organele de politie, deoarece existau indicii ca fiica mea a plecat din tara in Italia inainte de implinirea varstei de 18 ani, insa si Politia a tras cercetarile pe linie moarta. Sincer sunt depasit de situatiile create de catre conducerile acestor institutii, si as dorii sprijin informational cu ceea ce ar trebui sa fac, deoarece nu stiu absolut nimic despre fiica mea, dar este CLAR ca nu a plecat in Italia la MUNCA. Am sesizat si Protectia Copilului, dar si aici deja se incearca musamalizarea. Este clar ca s-a intamplat ceva grav si fiecare incearca sa se scoata din cauza. Astept sprijin si va multumesc. Cu mult respect.
Pai fiica mea se spune ca este in Italia, dar nimeni nu ma poate lamurii, eu sunt in Brasov, iar mama fiicei in Dumbravita Barsei, o comuna de langa Brasov. Si as mai dorii sa intreb despre un aspect. Adeverinta obtinuta de catre mama fiicei mele in mod nelegal, poate fi contestata in instanta si de aici toate cele care au urmat ? Si pot fi trasi la raspundere persoanele care au eliberat in mod nelegal respectiva adeverinta, cei care au folosit-o si cei care au continuat retinerea popririi stiind ca nu era respectat cadrul legal ? Unde pot apela pentru a da de urma fiicei mele, caci sincer nu as dorii sa o aduc in sicriu intr-o buna zi. Multumesc mult.
pana la 18 ani aveti obligatia sa platiti pensie indiferent daca copilul este sau nu la scoala.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)