Pai da, dar dupa 18 ? sau in varianta in care a plecat din tara pana la implinirea a 18 ani si fara sa aiba acceptul meu, cum este ?
Daca in hotararea prin care a fost stabilit cuantumul pensiei de intretinere scrie ca datoriati intretinerea pana la implinirea varstei de 18 ani, cei de la Casa de Pensii nu puteau sa va popreasca banii decat pana la majoratul fetei. Faptul ca au continuat sa va opreasca bani nu denota decat ca au actionat ilegal. Chiar daca mama fetei a dus adeverinta de la scoala, adeverinta nu tine loc de hotarare judecatoreasca pentru continuarea popririi. La implinirea varstei de 18 ani, fata trebuiea sa va actioneze in judecata pentru ca instanta sa dispuna continuarea platii.
In lipsa acestei hotarari, dv puteti sesiza Casa de Pensii solicitand restituirea sumelor oprite ilegal, in caz contrar urmand sa ii actionati in instanta.
Va multumesc mult pentru raspuns. Aveti perfecta dreptate si exact asa am actionat. Am incercat amiabil sa obtin restituirea sumei de la Casa de Pensii, am fost refuzat sa intru in audienta la unul din Directorii acestei institutii, mi s-a refuzat solicitarea de a mi se da informatii cu privire la temeiul legal prin care s-a continuat poprirea, repet, mi s-a spus ca sunt informatii confidentiale, o ABSURDITATE, nu mi s-a raspuns in termen de 30 zile asa cum prevede legea, ci dupa aproape 3 luni, un raspuns ambiguu prin care mi s-a adus la cunostinta ca nu mi se va mai opri pensia de intretinere, dar acest raspuns mi-a fost remis ABIA dupsa ce am deschis actiune in instanta si bineinteles a ajuns si la dansii actiunea. Prima infatisare a fost in timpul grevei magistratilor ( termen la care mi s-a adus la cunostinta ca CJP a depus intampinare), mi s-a data termen pe 16 decembrie, dupa care s-a amanat din nou pe 26 februarie. Termene foarte lungi, dar asta este.Din nou va multumesc. Cu mult respect.
Conform art. 1 din ordonanta 27/2002, se prevede modul de exercitare de catre cetateni a dreptului de a se adresa autoritatilor si institutiilor publice petitii formulate IN NUME PROPRIU, precum si modul de solutionare al acestora. Deci solicitarii facute de catre fosta sotie de a o retrage de la scoala pe fiica noastra a fost total ilegala si de neadmis din partea conducerii colegiului, deoarece fiica mea implinise 18 ani, deci fiind majora avea drepturile si obligatiile sale. Sin in cadrul Regulamentului de functionare se prevede expres modul in care se poate face retragerea unui elev din cadrul invatamantului, atat pentru elevii minori cat si pentru cei majori. Deci Conducerea scolii si-a incalcat obligatiile prevazute, mai mult, ca in timpul in care fiica noastra acumulase aprox 700 absente nemotivate in 2 ani, nu s-a facut dovada ca mamei fiicei i s-a adus la cunostinta situatia scolara, mie nici atat, si nici Protectiei copilului asa cum este prevazut in lege. Deci cam multe `` GRESELI `` DIN PARTEA UNEI INSTITUTII DE INVATAMANT si ne mai miram ce se intampla cu educatia copiilor din Romania. Diriginta fiicei mele mi-a trans mis ca dansa nu a vazut-o niciodayta pe mama fiicei la scoala si deci nu o cunoaste. Si atunci imi permit sa intreb, de ce instanta nu a inteles in cadrul divortului ca ecceptarea din partea instantei ca fiica mea sa fie data spre `` crestere si educare ,, fostei sotii `` nu este benefica pentru `` INTERESUL EXPRES AL MINORULUI ``. A trebuit sa treaca vreo 2-3 ani pentru a putea demonstra greseala instantei, dar nu stiu acum ce s-ar putea face pentru ca cei care au luat decizii gresite sa fie trasi la raspundere. Multumesc mult.