Buna ziua, am o problema foarte grava. Fostul meu concubin ma hartuieste cu telefoane, ma urmareste la locul de munca (prin prietenii lui care sunt colegi cu mine). Nu inceteaza cu telefoanele, cu mesajele de amenintari ca ma omoara, ca imi face probleme la serviciu, ca sunt in fel si chip. Am custodia copilului si vreau sa plec din tara pentru ca aici nu voi mai avea servici decat pana in martie. El avand drept de vizita 1 data la 2 saptamani la domiciliul copilului si 1 data la 2 luni duce copilul la el. Cum pot sa scap de el? Sa nu ma mai sune si sa imi faca rau? Am fost la politie si deocamdata m-au sfatuit sa astept ca poate se va potoli singur. Ce sa fac?
Depinde de dvs. ce cale alegeti. Daca amenintarile si sicanele continua, depuneti totusi plangere. Infractiunea de amenintare se pedepseste la plangerea prealabila a persoanei vatamate, plangere care trebuie depusa in termen de 60 de zile de la data la care victima a cunoscut cine este faptuitorul.
Cat priveste decizia dvs. de pleca din tara cu minorul, aveti acest drept, cu conditia de a va fi fost atribuita custodia copilului printr-o hotarare definitiva si irevocabila.In caz contrar , veti avea nevoie de acordul tatalui pentru a putea pleca cu minorul.
Probleme de tatic
iulian55
După divorț și încredințarea copilului de comun acord mamei, tatăl nu mai poate face nimic legal pentru al proteja de fostul concubin al fostei soții? ... (vezi toată discuția)