avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua.Locuiesc intrun bloc fara parcare amenajata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua.Locuiesc intrun bloc fara parcare amenajata si fara ...

Buna ziua.Locuiesc intrun bloc fara parcare amenajata si fara contracte. Fiecare parcheaza unde gaseste loc liber, pe strada cum circulatie sau pfomit o strada informatie spatele blocului. Am o "vechime" in locuinta de cca 3 ani.Parchez unde liner. Dar sunt locators care imi ricica stergatoarele (deocamdata ), pentru ca parchez in locurile pe care locatari cu vechi state ,obisnuiesc ( !? ) sa o faca. Ei nu accepta cutuma "primul sosit,primul servit" Repet.. nu sunt contracte. pe parcari. Terenul este domeniu public. Cum pot sa ii fac sa accepte, ca au in prorietate doar apartmentele in care locuiesc..si cota parte din terenul de sub bloc ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 07:55, 8 Iulie 2022
Imi cer scuze pentru greseli !!!!! Pot fi interpretate ca lipsa de respect pentru dumneavoastr.a. Nu este vorba de asa ceva. Am fost si sunt inca furioasa , caci situati aceasta dureaza de ceva timp. Cand m-am stabilit aici, in prima dimineata am gasit o anvelopa taiata.
Din pacate fiind vorba despre domeniul public,fara parcurgeerea procedurii legale,niciun detinator de vehicul nu poate ridica pretentii sa ocupe domeniul public
Legal,autoritatile in domeniu pot aplica sanctiuni pentru parcare in loc nepermis sau fara drept legal
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Da, e adevarat ca oamenii nu cunosc diferenta dintre un drept legal si un obicei. Daca nu va puteti supraveghea zona respectiva, ca sa prindeti faptasul/faptasii, incercati sa parcati intr-o zona mai putin vinata, altfel nu vad ce sorti de izbinda ati avea. Cu prostii nu ai succes decit atunci cind sunt prinsi asupra faptului. Chemata politia si facuta plingere.

Lylyca a scris:

Imi cer scuze pentru greseli !!!!! Pot fi interpretate ca lipsa de respect pentru dumneavoastr.a. Nu este vorba de asa ceva. Am fost si sunt inca furioasa , caci situati aceasta dureaza de ceva timp. Cand m-am stabilit aici, in prima dimineata am gasit o anvelopa taiata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privată. se poate parca în fața ei dacă nu se îngrădește accesul beneficiarilor? DaniCroitor DaniCroitor Salutare, Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)