avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am cumpărat un imobil cu o documentație ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am cumpărat un imobil cu o documentație cadastrală ...

Bună ziua,
Am cumpărat un imobil cu o documentație cadastrală efectuată cu două luni înainte de actul notarial. Ulterior, după câteva luni, dorind să dezmembrez terenul , cei care mi-au efectuat măsurătorile au constatat că documentația cadastrală anterioară( măsurătorile topo) , au fost efectuate gresit, limita de hotar era cu circa 1 m în curtea vecinului. Am luat legătura cu persoana care a efectuat vechea documentatie cadastrală rugând să o refacă, insistând de mai multe ori, însă refuză. Vă rog să-mi comunicați ce pot face în această situație ?
Cel mai recent răspuns: 80raducu , utilizator 10:23, 3 Ianuarie 2022
Bună ziua,
Revin la cele consemnate anterior, referitor la implementarea în OCPI a unor măsurători cadastrale eronate efectuate în luna aprilie 2021, de către un topometrist. Acesta practic, nu a poziționat stația pe limitele de hotar cu vecinul dinspre Vest, implementând la OCPI din vechea documentație existentă ( care s-a efectuat cu ruleta ) , astfel că, în prezent hotarul apare cu circa 1 metru în curtea vecinului. Ce mă sfătuiți să fac, deoarece firma care a efectuat această greșeală refuză să o remedieze și nici să plătească contravaloarea lucrării de refacere ?
Vă mulțumesc .
Nu ai spus cand a fost facuta prima masuratoare. Sa stii ca intr-o zona de case de vacanta din localitatea in care locuiesc s-au efectuat prin anii 2000 asemenea masuratori, Ulterior, la intocmirea PUZ-ului, aplicandu-se coordonatele din documente, toate hotarele erau deplasate in jur de 1 m.
Nu te astepta ca firma sa-ti faca o refacere a masuratorii. Angajeaza o noua firma specializata, fa o noua masuratoare si depune la primarie documentatia. Primaria va verifica pe teren adevarul.
Bună ziua, Măsurătoarea topo a fost efectuată în luna aprilie 2021, tot atunci s-a înscris și la OCPI. In luna iunie 2021 am cumpărat imobilul respectiv, deci după 2( două luni) de la efectuarea măsurătorilor. In luna septembrie 2021 dorind să dezmembrez terenul , firma topo a constatat că măsurătoarea topo din aprilie 2021 a fost efectuată eronat.
80raducu a scris:
Vă rog să-mi comunicați ce pot face în această situație ?

Va indreptati impotriva celui care v-a vandut. Vanzatorul, la randul lui, se poate indrepta impotriva firmei topo, sau poate sa cheme pe cine vrea el.
In prima faza ii trimiteti o notificare prin executor sau prin avocat in vederea unei intelegeri amiabile. Trebuie sa refaca masuratoarea pe cheltuiala lui. Apoi, daca nu o rezolvati, singura solutie (proasta pentru toata lumea) este in instanta.
Vă mulțumesc. Cred totuși că, pentru cei de la firma topo care au confirmat prin semnătură și ștampilă executarea și corectitudinea măsurătorilor la teren și au depus documentația la OCPI, se conturează niște fapte penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere virtuala terenuri dorincornea dorincornea Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie: - Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai ... (vezi toată discuția)
Modificarea geometriei terenului Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, In 2007 am cumparat un teren extravilan agricol (la baza am avut si o documentatie cadastrala facuta de topometristul X). Am initiat PUZ-UL si a ... (vezi toată discuția)
Actualizare cadastrala si plan de situatie marinar_71 marinar_71 Buna ziua! Detin un teren intravilan si am depus la primarie documentatia ptr obtinerea autorizatiei de constructie casa. Dosarul mi-a fost repsins pe ... (vezi toată discuția)