avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! La mulți ani ! Situație ; persoană în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! La mulți ani ! Situație ; persoană în vârstă ...

Bună ziua ! La mulți ani ! Situație ; persoană în vârstă de 80 ani , proprietară a unei garsoniere , soțul decedat , fără copii , fără părinți . Ca rude există 2 nepoți de soră . În cazul în care face testament unei persoane care nu este din familie , ce se întâmplă la deces ? Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Ani1979 , utilizator 12:01, 3 Ianuarie 2022
Buna ziua,
In situatia in care persoana face testament, averea va ramane celui sau celor nominalizati drept mostenitori in testament. Nepotii dupa sora nu vor primi nimic, deoarece nu au calitatea de mostenitori rezervatari.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Vă mulțumesc . O zi frumoasă !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa matusa si unchi: sora (fara copii) a mamei a ... erriss erriss Succesiune dupa matusa si unchi: Sora (fara copii) a mamei a facut testament in favoarea sotului (unchi). De-asemenea si el ei, functie de care decedeaza ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Testament lasat sotiei medicului doctorita doctorita Sfatuiti-ma va rog intr-o problema: Matusa mea, inainte de deces mi-a lasat prin testament o casa, instituindu-ma legatar cu titlu particular. Eu am locuit cu ... (vezi toată discuția)