avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obținere cetățenie ca etnic roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obținere cetățenie ca etnic roman

O persoana născută in Brazilia, descoperă ca are a avut bunic născut in romania, cetetean roman, care sunt pași pt obținere cetățeanie romana ca etnic roman.
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
Dvlm, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 08:45, 11 Ianuarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Cetatenia romana de obicei nu se acorda functie de etnie. Exceptie: moldovenii care au pierdut cetatenia romana, ei sau antecesorii lor, din cauza ocupatiei sovietice.

Ce se poate, dar nu e dovedit: copilul unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere. Ma rog, asta e legea de acum, nu stiu cum a fost in timpul regimului comunist sau inainte de asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana Oleg Popescu Oleg Popescu Intrebare: Poate oare Statul Roman sa retraga unui cetatean roman cetatenia romana, care el a dobandit-o prin nastere? Merge vorba despre bunicul meu, Popescu ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere dubla cetatenie romano-rusa Bogdan_2011 Bogdan_2011 (In cazul in care locul subiectului nu este in aceasta arie, rog un moderator sa-l mute in aria corespunzatoare, cu scuzele de rigoare) Buna ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)