avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia am divortat ...

buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie
Eu si sotia am divortat la notar,la divort am hotarat sa cedam casa celor 2 minori (copii nostri) iar sotia sa aibe uzufruct
Acum sotia vrea sa isi aduca noul iubit sa locuiasca in acea casa impreuna cu minorii
Am vreo posibilitate sa impiedic acest lucru?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Trebuie să vă vedeți de viața dvs. Spor.
De unde știți că "cineva"-ul fostei dvs. soții nu este adorat la fel de mult ca "cineva"-ua dvs? Copiii nu au decât de câștigat în cazul acesta, știți doar vorba populară: mielul blând suge de la două oi.
De ce vă alarmați? Am văzut o mulțime de tați vitregi, care-și adorau fetițele adoptive, cum am văzut și tați naturali sub orice critică. Ca să obțineți custodia copiilor trebuie să veniți cu ceva mai mult decât simple temeri că, din câte văd, nici măcar suspiciuni nu aveți.

oanna2017 a scris:

eu am pe cineva si mama copiilor mei ii aduce zilnic sa stea cu actuala mea sotie pentru ca ii place cum are grija de ei ,cum face lectii cu ei si copii o adora
pactic mama copiilor se foloseste maxim de noi cand are nevoie dar nu vrea sa imi dea custodia pentru ca ii place pensia alimentara si tot ce cumpar eu....

Buna ziua,

Odata ce s-a stabilit dreptul de uzufruct, nu il mai puteti retrage.

Fosta sotie poate locui alaturi de partenerul sau de viata.

Locuinta minorilor se modifica pentru situatii expres prevazute de lege, conform art. 400 din Codul civil, din expunerea dumneavoastra nu rezulta astfel de motive.

Orice masura referitoare la minori este luata in acord cu interesul superior al acestora.

Păi, nu prea. Amândoi sunteti liberi de contract și puteți aduce pe cine vreți acasă. Asta e.
Parerea mea: nu va certati si nu va judecati, daca vreti sa va mai vedeti copiii.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi fost nud proprietar in contract cu uzufruct Koresan Koresan Inainte de a divorta in acest an, intr-un contract de donatie cu uzufruct incheiat in ian. 2011, inainte de NCC, parintii nuzi proprietari, transmit nuda ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa -copiilor nostri minori Koresan Koresan Tatal meu,in 2011, ne-a facut act de donatie cu uzufruct viager pt el, mie si sotului meu, o casa si teren, fanete , vii, in total 2000 mp in mediul ... (vezi toată discuția)