avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am platit ca un bou un avans de 2500 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am platit ca un bou un avans de 2500 de euro unor ...

Buna ziua. Am platit ca un bou un avans de 2500 de euro unor muncitori ca sa imi tenoveze o casa la tara, mi-am dat seama ca urmau sa mi-o renoveze in 100 de ani, m-am mutat in Bucuresti si am convenit ca de banii respectivi sa imi finiseze garsoniera din Bucuresti. Am vb cu ei la telefon pe tema asta timp de vreo 2 luni cel putin, la inceput mi-au dat niste termene precise insa acum nu mai stiu cand se pot apuca de treaba pt. ca ba li s-a imbolnavit nevasta, ba le-a murit unchiul, ba li s-a facut rau etc. Din cate vad eu, incearca sa ma faca sa renunt. Intrebarea mea e: am vreo sansa sa ii dau in judecata si sa-mi recuperez banii? Le-am dat banii respectivi in prezenta a 2 martori. Nu am semnat contract cu ei.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
Minitauru, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu sunt de parere sa ii dati in judecata.
ii notificati intai prin avocat sau executor si se poate sa se sperie si sa va munceasca macar, daca nu va dau banii.
daca nu se intampla asta, demarati procesul si candva tot veti avea ce sa le luati. cereti obligarea in solidar, astfel ca va fi suficient sa prindeti unu cu venituri sau cu bunuri.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Notificati-i, in prealabil, prin avocat.

Daca, insa, nici in urma notificarii respectivele persoane nu va restituie avansul remis, investiti organele judiciare.

Poate fi antrenata raspunderea penala, daca , acestia, in mod constant, solicita sume de bani, cu titlu de avans, si, cu rea credinta, nu executa lucrarile solicitate, prestand activitati lucrative, fara formalitati legale.


Veniturile incasate , ca zilieri, nu sunt declarate.

Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pt raspunsuri. Pana la urma am angajat alti oameni si am renuntat la ideea de a le cere astora banii inapoi - ii las in seama karmei.. E bine de stiut insa ca se poate face totusi ceva in astfel de situatii. La tara sau in orasele mici e greu sau imposibil sa gasesti firme de constructii si tre sa lucrezi cu oamenii de pe acolo.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este textul de lege care obligă beneficiarul lucrării, să declare contractul la fisc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022
Romanov Gratiela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa? adelamanea adelamanea Buna ziua, Pe scurt: am cumparat o casa la rosu si am inceput, cu echipa de muncitori ramasa mostenire de la vechiul proprietar, lucrarile de finisaje ... (vezi toată discuția)
Prestatori de servicii ,,dispăruți" cu un avans de 50% pentru o lucrare de reabilitare a fațadei casei. ce ma sfătuiți, cum ar trebui să procedez? fukov fukov buna seara, ma aflu intr-o situatie neplacuta cu o firma care ar fi trebuit sa faca o lucrare de reabilitare a fatadei casei. am contractat o firma ... (vezi toată discuția)