avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare de nume de familie după vârsta de 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare de nume de familie după vârsta de 18 ani

Bună,as avea și eu o întrebare
Peste 4 luni fac 18 anii și vreau sa îmi schimb numele de familie după al bunicii mele
Mama s a recăsătorit și si a schimbat numele de fata ,iar tata ...nu am mai menținut legătura
Nu au fost căsătoriți cu acte ,ci doar concubinii, pe certificat este trecut el ,și eu după numele lui .Dat fiind ca nu a fost cedat din drepturile părintești nici nu as vrea sa trec printr un proces de lunga durata ,cum as putea sa îmi schimb numele ?As vrea sa obțin acest lucru într un mod amiabil și liniștit
Exista vro soluție?Și dacă da ,cât timp ar dura și de ce acte as avea nevoie?
Nu imi poate el ceda printr-o semnatura ,ca pot sa imi schimb numele?(toate aceste luând in vedere ca eu locuiesc in Belgia si bunica si tatal meu in Romania ,domiciliata in acte in Belgia ,as vrea sa trec prin toata procedura asta in Romania pe perioada verii)Mulțumesc în avans oricui îmi poate răspunde la întrebare
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
biancadaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 08:36, 27 Ianuarie 2022
Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, aprobată prin Legea nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului în a cărui raza teritorială își are domiciliul.

Mai multe detalii aici [ link extern ]
Schimbarea numelui pe cale administrativa se dispune prin dispozitia primarului Mun Bucuresti sau a Presedintelui CJ iar aprecierea referitoare la cazurile justificate, este lasata la latitudinea acestora in baza documentelor ce sustin cererea petentului. In link-ul indicat mai sus apar cateva din cazurile considerate justificate dar acestea nu sunt limitate, existand si alte situatii (cazuri personal cunoscut) cand s-a aprobat cererea de schimbare de nume. Depinde in mare masura de rezultatul verificarilor si de documentatia ce va atasata la cerere, primarul sau Presedintele CJ dispunand in final.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi schimb numele de familie daa24silva daa24silva in urma cu 20 de ani s-a gresit certificatul de casatorie al parintilor .Tatal fiind strain s-a tradus numele si certificatul de casatorie este cu numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume gianinita1 gianinita1 Am divortat de 2 ani si am păstrat numele de căsătorie,iar acum as dori sa revin la numele de dinainte de căsătorie.Ce ar trebui facut in acest sens. (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui si a adresei din buletin fara decizia instanþei. Baboo Baboo Fiica mea s-a separat si doreste schimbarea numelui inainte de divort. Este posibil? Ce trebuie facut pentru aceasta , ca schimbarea numelui sa se faca doar ... (vezi toată discuția)