avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește ...

Buna seara.
O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia.
De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu pierde ocazia sa ii spună sa plece din casa.
Ea a zis ca nu va pleca decât prin divorț si partaj. De asemenea dorește sa știe motivul invocat de soț pt divorț.
Soțul dorește un divorț la notar , partajul nu ii convine pentru ca locuință este renovata integral in timpul celor 13 ani de casnicie ,cu efortul material comun al amândurora. In felul acesta va trebui sa ofere o despăgubire mult mai mare decât aceea pe care o impune acum.
Întrebare:

Cat de legal este ca el sa o forțeze sa plece cu copiii înainte de clarificarea stării lor civile?

Are vreo posibilitate sa se apere legal împotriva acestei presiuni ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, le poate lua si se poate muta.
ce nu inteleg eu , e de ce asteapta sa depuna el cererea de divort si nu o depune ea la instanta daca nu il face sa se prezinte la notar, oricum, in instanta e si mai ieftin.

gi-jane2 a scris:

da, le poate lua si se poate muta.
ce nu inteleg eu , e de ce asteapta sa depuna el cererea de divort si nu o depune ea la instanta daca nu il face sa se prezinte la notar, oricum, in instanta e si mai ieftin.

Nu e vorba de instanta judecatoreasca , el a vrut divort prin notar , cunostinta mea a fost de acord pt ca in max 30 zile divortul se pronunta definitiv .
In plus un proces in instanta , dureaza mai mult, trauma copiilor este mai mare, consumul nervos este mai mare .
El a tinut mortis notar pt ca vrea cheltuieli cat mai mici.

Din cate am inteles ,el o da afara din casa ,el doreste acest divort, a fost sfatuita sa nu bage ea divortul, ca el sa isi asume acest fapt.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
Elenarom, utilizator
a fost sfatuita sa nu bage ea divortul,

ok, daca asa a fost sfatuita... sa astepte pana s-o hotari el, ce sa zic
Dar intrebarea ei este alta!!!

Poate pleca din casa inainte ca el sa depuna la notar cererea de divort cu lucrurile pe care au convenit in scris de comun acord ca le poate lua?
Cu alte cuvinte , este legal sa le ia inainte ca sa existe cererea depusa la notar sau poate fi acuzata ca face ceva ilegal?

gi-jane2 a scris:

a fost sfatuita sa nu bage ea divortul,

ok, daca asa a fost sfatuita... sa astepte pana s-o hotari el, ce sa zic

eu am raspuns la intrebare, asa cum a fost pusa

Alte discuții în legătură

Divort urat cristinnaX cristinnaX va scriu in numele mamei, si cer ajutor. tatal meu bea de zeci de ani, eu doar asa mi-l aduc aminte. noi am fost 4 frati la parinti, iar acum toti suntem ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)