avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suma integrala platita la semnarea antecontractului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suma integrala platita la semnarea antecontractului pentru apartament în bloc nefinalizat

Vreau sa cumpar un apartament dar blocul nu este 100% finalizat. Dezvoltatorul vrea banii integral la semnarea antecontractului prin virament bancar, desi pana la semnarea contractului de vanzare cumparare va mai trece inca un an. Eu am banii dar cash. Ce ma sfătuiți sa fac? Ce garantie am ca nu raman si cu banii dati si fara apartament?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
Utilizatorz1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizatorz1 , utilizator 20:12, 28 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio garantie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti doar un avans din pretul total al apartamentului la semnarea antecontractului.
De asemenea, cititi cu atentie clauzele din antecontract si negociati-le pe cele care sunt in defavoarea dvs.
Multumesc. M-am sfatuit astazi cu un avocat si renunt la idee. Ma voi orienta catre altceva pt ca dezvoltatorul nu accepta decat plata integrala sau in proportie de min.80% .
asta pt ca nu are bani sa continuie, iar asta nu e bine.
Blocul este 90% finalizat, deja se lucrează la interioare (gresie, parchet, etc). Este un complex de blocuri din care cel despre care vorbesc este aproape gata, al doilea este ridicat acum s-a ajuns la jumatate cu constructia peretilor iar al treilea bloc este la nivel de fundatie. Blocuri a cate 11 etaje fiecare. Nu stiu daca este neaparat vorba despre lipsa banilor, stiu ca toti cei care au cumparat apartamente in acest bloc au procedat la fel (plata integrala), insa ma sperie faptul ca predarea imobilului oficial se va face in decembrie 2022 cu posibilitate de prelungire pana in mai 2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament etaj 2/p+2, pod netrecut in acte diana_ilie07 diana_ilie07 Buna ziua! Am o nelamurire despre un subiect care a fost deja abordat pe forum, insa nu are inca raspuns. Este vorba de un bloc cu 2 etaje si pod tehnic, la ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr de la dezvoltator un apartament aflat în construcție. ce măsuri de siguranță pot sa îmi iau ca să nu pierd avansul, care e destul de consistent? sorin22 sorin22 Bună ziua, Vreau sa cumpăr un apartament aflat în construcție de la dezvoltator. Ideea e ca dezvoltatorul vrea 80% avans,restul de 20% fiind dați la ... (vezi toată discuția)