avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal eu impotriva mea Autosesizare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal eu impotriva mea Autosesizare a Autoritatilor Competente

Buna ziua,
Saptamana trecuta ma aflam la volanul autoutilitarei, proprietatea socrului meu, fiind polei pe carosabil, am pierdut controlul vehiculului, acesta rasturnandu-se si aruncandu-ma pe geam. Am fost luat de ambulanta, am stat 3 zile internat in spital pentru investigatii, avand ficatul deplasat si contuzie toracica. Dupa externare am fost citat de politia rutiera care mi-a adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava, parat fiind eu si victima tot eu. Dosarul s-a intocmit dupa autosesizarea autoritatilor competente. Am depus o declaratie unde mi s-a spus sa scriu ca nu am pretentii de la invinuit (eu) si nu ma constitui parte civila in proces, urmand sa ma deplasez la Parchet pentru a lasa permisul de conducere si pentru a efectua procedurile de judecata. Nu mai am cuvinte, va rog mult sa imi dati o solutie ca nu mai stiu ce sa fac #-o
Cel mai recent răspuns: cave , utilizator 22:10, 24 Ianuarie 2010
Trebuie sa recunosc ca astazi, zi de 13, m- am amuzat copios.:yeah:.
Eu zic sa nu va faceti griji, iar continuand gluma d- nei avocat, va propun sa va constituiti parte civila.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
aminush a scris:

Accidentul a avut loc pe raza judetului Prahova, declaratia a fost data la Inspectoratul Judetean De Politie Prahova.

Din ce ati spus dvs. inteleg ca nu sunt sanse sa fiu citat pentru proces.
Ar exista sanse sa am proces pentru vatamare corporala grava eu impotriva mea?

Avand in vedere ce ati povestit si avand in vedere ca traim in Romania ( acesta fiind o gluma) se poate orice. Revenind insa la subiect din punctul meu de vedere nici macar nu trebuie sa ajungeti in fata instantelor. Potrivit legii penale o persoana nu poate avea calitatea de inculpat si parte vatamata in acelasi timp in acelasi dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Aloysia, Avocat
aminush a scris:

am stat 3 zile internat in spital pentru investigatii, avand ficatul deplasat si contuzie toracica. Dupa externare am fost citat de politia rutiera care mi-a adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava, parat fiind eu si victima tot eu.

"Vatamare corporala grava - Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra integritatii corporale sau a sanatatii,
prevazute in sectiunea II, cap. I, t. II, art. 182, C. pen., partea speciala, si consta in fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita, pentru vindecare, ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei"
Se pare ca nu e cazul pt o astfel de incadrare. Si nici macar nu sunt avocat, doar am dat un search pe google.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime cu dosar aordodi aordodi Bună ziua Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost ... (vezi toată discuția)
Art 184 al 1,3 Catalin91 Catalin91 Buna ziua, am si o problema. Am fost azi sa imi prelungesc dovada la parchet,cand m-am dus sa o iau mi-au spus ca dosarul sa solutionat si mi-au dat un ... (vezi toată discuția)
Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)