avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți transparente

Bună ziua.

Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți transparente, astfel încât conținutul lor să fie vizibil fără să fie deschise.
Este vorba despre gențile în care angajații își aduc lucruri personale, inclusiv hrană și apă de băut. Angajații care vin cu genți netransparente nu sunt primiți la lucru.

Este legal așa ceva?
Mie mi se pare că se încalcă dreptul la viață privată și demnitatea umană!
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
Costin33, utilizator
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere este un abuz sa vi se ceara asa ceva.
In logica angajatorului, maine-poimâine va va cere sa veniti si cu haine transparente, sau in costume de baie, ca poate angajatii fura ascunzand prin chiloti ( metoda de furt chiar uzuala, mai ales in magazine ). Probabil ca angajatorul dv se inspira de prin filme, unde vede ca cei care ambaleaza droguri lucreaza in pielea goala.
Poate angajatul are de luat medicamente, de exemplu. Trebuie sa vada toti ce medicamente cara dupa el? Sau ce parfum/farduri/rujuri/tampoane folosesc angajatii? Sau o avea omul chilot de schimb, ca munca fizica poate implica multa transpiratie. Sau pur si simplu, angajatul vrea sa fie imbracat elegant, folosind o geanta eleganta, pe care a cumparat-o pe bani grei, asa cum si domnii distinsi avocati folosesc cu placere.
Nu va scaneaza si cu raze X? Ca poate inghititi ceva marfa.
Din curiozitate va intreb, unde puteti gasi genti transparente? Vi le ofera angajatorul? Trebuie sa fie si destul de rezistente, ca poate luati o ulcica cu sarmale pentru pranz, plus 3 beri fara alcool, ori macar o sticla de apa de 1,5 L. Sau nici asta nu aveti voie?
O posibila solutie de compromis ar fi sa veniti cu o punga transparenta intr-o geanta netransparenta, iar la intrarea in serviciu veti scoate geanta transparenta, unde veti introduce geanta netransparenta. Nu stiu insa daca ar accepta angajatorul si oricum...aceasta solutie nu da un raspuns acestei polemici.
Angajatorul are posibilitatea sa ia masuri mult mai eficiente impotriva furturilor, nu insa si aceasta masura pe care unii o gasesc umilitoare si neeficienta, in opinia mea.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
nihil_sine_deo, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experiența proprie:în regulamentul de ordine interioară scrie ca angajatorul are dreptul să controleze dulapurile din vestiar,interdicția de a introduce alcool și substanțe interzise la locul de muncă,alcooltest.Si alte restricții de bun simț dar aspru criticate de adepții drepturilor și libertăților totale,fără restricții.In orice contract ai și obligații nu doar drepturi.Exista și domenii de activitate mai tolerate fața de consumul de alcool la locul de muncă.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
mitabiciclista, utilizator
Corect!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu este vorba despre controlul dulapurilor/gentilor ... cititi ce se mentioneaza in mesajul initial.
Ba din contra:are relevanță conținutului bagajului:nu poți să ai arme,droguri,alcool,etc. pe simplul motiv că bagajul reprezintă viata privată și e doar treaba ta.Treaba ta ce faci doar că răspunzi pentru faptele tale dacă pui în pericol sănătatea sau viata altor persoane.Daca cineva poate elimina acest pericol trebuie să o facă indiferent cum: control în genți și in dulap,bagaje transparente,limitarea "vieții private" la locul de muncă.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2022
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Controlul genti ContSters66930 ContSters66930 Lucrez la o companie privata din industria alimentara si de vineri am fost controlat la geanta. As dori sa stiu daca acest lucru se poate face de catre ... (vezi toată discuția)
Este legal din partea unui muzeu, pe motiv ca are expuse tablouri ... carmenstefania carmenstefania este legal din partea unui muzeu , pe motiv ca are expuse tablouri de valoare , sa pretinda vizitatorilor sa deschida si sa verifice continutul , sa vada daca ... (vezi toată discuția)
Competenta firma de paza lykutza lykutza Sunt angajat la o firma privata care are incheiat un contract cu o firma de paza. Intrebarea mea este urmatoarea: firma de paza, prin angajatii ei, are ... (vezi toată discuția)