avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ! Am gasit un portofel in cabina de proba, l am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ! Am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã ...

Buna !

Am gasit un portofel in cabina de proba, l am luat acasã si apoi am cautat proprietara pe o retea sociala si i l-am inapoiat. Insa cu o lipsa de 200 de lei.
Acuma ea imi tot scrie si ma intreaba unde l am gasit exact ca vrea sa faca plangere la politie. Mi e rusine pentru ce am facut, nici nu inteleg ce a fost in capul meu, am mers pe ideea ca am gasit niste bani “pe jos” dar totusi m am gandit ca ar trebui sa inapoiez macar actele. E prima oara ca fac asa ceva, am mai gasit obiecte si le am inapoiat integral. In fine, politistii se vor uita pe toate camerele…eu ce risc daca se demonstreaza ca am sustras 200 lei din portofelul ei ?
Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna are o problema cu capul, asta este clar, facerea de bine este regulare de mama, asta e clar, doamna va trebui sa dovedeasca faptul ca in portofel avea 200 de lei, poate avea biletul de la joker care a castigat o poala de bani, poate avea o pepita de aur, in fine, in camerele de proba nu exista camere de luat vederi, puteti merge pe varianta cinstita sau pe varianta in care negati si nu sunt convins ca cineva ar putea dovedi ca in portofel erau 200 de lei, personal daca eram in locul doamnei va mai dadeam eu inca 200, sa iei toate actele la mana, sa stai sa bati la portile statului, timp pierdut, nervi, bani, poze, si repet nu este problema dumneavoastra sa va dovediti nevinovatia, partea opusa va trebui sa va demonstreze vinovatia
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
Karapok, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invatatura de minte: cand faceti o fapta de acest gen sa va rusinati inainte de a o face! Spuneti ca ati gresit si ca va pare rau, eu asa as face.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Karapok a scris:

Doamna are o problema cu capul, asta este clar, facerea de bine este regulare de mama,

Interesantă atitudine. E de lăudat că n-a distrus actele, asta vreți să spuneți? Iar cu facerea de bine, poate dacă îl găsea altcineva i-l restituia cu tot cu bani. Femeia și-a dat seama unde l-a pierdut și că a fost găsit de utilizatoare. Dacă ar fi crezut că i-a fost furat și a fost găsit pe stradă da, era cam aiurea să întrebe de bani, însă cred că utilizatoarea a spus ceva din care a înțeles că ea l-a găsit. De aceea a luat-o tare. Și mai cred că oricine în locul ei făcea la fel.

@Cristian Mavic
Art. 243

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]

Dați-i femeii banii înapoi și cereți-vă scuze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă cineva v-ar fi văzut când ați luat portofelul și v-ar fi raportat la poliție, infracțiunea era- însușirea bunului găsit-, acum când ați predat la poliție portofelul cu lipsa de 200 lei, puteți să vă înțelegeți cu partea vătămată să nu depună plângere pentru - infracțiunea de furt, motivând că ați avut mare nevoie de banii respectivi și să îi solicitați fie să nu îi mai înapoiați (recompensă ptr. că nu este nevoită să își refacă toate actele din portofel) sau să îi restituți în tranșe suma totală sau o parte, depinde cum vă înțelegeți și cât de amabilă este partea vătămată. Succes!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
mikaelaa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In cazul infractiunii de furt, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit delialarisa delialarisa buna seara....va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari...am gasit un portofel la magazinul la care lucrez, am luat banii iar portofelul l.am aruncat...la ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului necuvenit? ctgadina ctgadina buna ziua.ma numesc ady.am fost intr-un magazin second-hand la cumparaturi si o doamna si-a cumparat un portmoneu.a gasit in el 250euro.eram patru persoane in ... (vezi toată discuția)