avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Care este baza de calcul pentru un angajat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Care este baza de calcul pentru un angajat cu concediu ...

Buna ziua,
Care este baza de calcul pentru un angajat cu concediu medical de carantina, angajat ce nu are stagiu de cotizare si a venit cu certificatul medical in luna in care s-a angajat. Stiu ca nu are nevoie de stagiu de cotizare dar nu stiu care este baza de calcul in conditiile in care nu a mai lucrat si nu a mai avut nici un venit anterior lunii in care a intrat in concediu medical. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:19, 21 Martie 2022
OUG nr.158/2005:

ART. 10
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B, baza de calcul al indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia asiguratorie pentru muncă.

(6) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale o constituie media veniturilor lunare realizate sau, după caz, venitul lunar din prima lună de activitate, cu respectarea prevederilor alin. (4).
(7) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2), în cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale o constituie media veniturilor lunare asigurate, înscrise în contractul de asigurare sau, după caz, venitul lunar din prima lună de asigurare cu respectarea prevederilor alin. (4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 06 Mădălina.b7 Mădălina.b7 Buna ziua. Am avut dus un concediu medical pentru 2 zile, cu codul 06 Si însemnat ca urgenta medico chirurgicala, iar angajatorul susține că trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum calculez concediul medical cod 51 de 5 zile (15.08.-19.08.) ... manuela.negrea manuela.negrea Cum calculez concediul medical cod 51 de 5 zile (15.08.-19.08.) pentru un salariat angajat pe data de 01.08.22 fara stagiu de cotizare, care nu a mai lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de risc maternal - 6 luni sau 10 luni de cotizare? ada-adutza ada-adutza Indemnizația de risc maternal reprezintă 75 % din media veniturilor lunare ale mamei din ultimele 10 luni sau 6 luni dinaintea solicitării beneficiului? ... (vezi toată discuția)