avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu ...

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut certificatul de moștenitor și am trimis actele necesare pentru a scoate banii acumulați iar după 1 luna am fost contactata de la NN pensie privata și mi sa zis ca suma respectiva sa transferat în contul meu de pensie privata iar eu as fi dorit sa ii scot.Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 15:29, 23 Martie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În anul 2007, când a început procesul de aderare la fondurile de pensii private obligatorii, am colaborat timp de 4 luni cu ING (devenit ulterior NNPensii) ca agent pentru încheierea de contracte de aderare la pilonul II și pot să vă spun că la instruirea prealabilă ni s-a cerut să informăm în mod expres potențialii clienți asupra faptului că în cazul în care devin moștenitori ai unei rude decedate care a contribuit la pilonul II, suma strânsă în contul acelei persoane va fi transferată în contul (conturile) de pensie privată-pilonul II al / ale moștenitorului/ moștenitorilor. Deci acest lucru s-a știu atunci și agenții de asigurări ar fi trebuit să informeze clienții despre asta. Eu i-am informat pe ai mei, dar se pare că nu toată lumea și-a făcut datoria în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii ... Sandina Radoi Sandina Radoi Buna seara, Sotul meu a decedat, eu si copilul fiind mostenitorii fondului sau de nn pensii pilonul II. As vrea sa stiu de ce partea mea din fondul privat de ... (vezi toată discuția)
Retragere pensie pilonul 2 problemapensie problemapensie Buna seara, problema e in felul urmator: tata a cotizat la pilonul 2 de pensii private, si a decedat de cancer. Ulterior, cand ne-am interesat despre fondul ... (vezi toată discuția)