avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi interesant daca toti soferii s-ar apuca sa dea prioritate celor care sunt deja in giratoriu (inscrisi gresit) si care le taie calea (eventual fara sa semnalizeze). Giratoriile ar deveni locul perfect pentru accidente si blocaje rutiere. Logic si prectic este sa te intri pe banda corespunzatoare manevrei de iesire din giratoriu. Legea nu este intotdeauna redactata clar. Conform Reg. Rutier inseamna ca daca intru primul in giratoriu si sunt incadrat, sa zicem pe banda 3 langa rond, pot sa ies prima la dreapta, taind calea celor de pe benzile 1 si 2, care trebuie sa-mi dea prioritate. De ce sa acordam tot felul de prioritati in giratoriu, cand putem sa intram pe portiunea adecvata iesirii? Sau trebuie sa respectam orbeste o neclaritate din Lege?
Dacă doamna contestă în instanță, o să fiți surprinși de decizia instanței care va da dreptate polițistului!
Pt. Sadrian: înainte să intri în sensul giratoriu, da, trebuie să dai prioritate tuturor celor aflați în sensul giratoriu, chiar dacă sunt încadrați greșit. Legea este clară.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
hhs, utilizator
Am inteles ideea, m-am exprimat gresit, ma aflu deja in giratoriu, si nu este logic sa acord prioritate celor care imi taie calea, daca acestia s-au incadrat inadecvat intentiei de iesire. Practic, ma incadrez ca pe directiile de mers longitudinale. Asa ar fi practic. Legea prevede (sau nu) destule situatii, dar de la teorie pana la practica este cale lunga. Giratoriul nu poate fi, chiar daca legea este in vigoare datorita unor scapari practice, voite sau nu, exceptat de incadrarea pe <benzi> pentru ca este logic si practic. Va rog sa va puneti in situatia in care intrati pe banda 1 cu intentia de a iesi prima la stanga si alt sofer aflat langa rond pe banda 2 va taie cale, intentionand sa iasa tot prima la dreapta (eventual un camion cu remorca).
Am parcurs peste 500.000 km, dar, cu foarte mici exceptii, nu am remarcat ca intr-un giratoriu pot schimba cum vreau directia de deplasare sau iesire.
Discutam despre texte sau despre practica?
Dacă sunteți în giratoriu pe banda 1 trebuie să-l părăsiți la prima ieșire( prima la dreapta cum se spune). Dacă vreți să mergeți inainte atunci trebuie să vă încadrați pe banda 2, după ce dați prioritate "camionului" . Dacă vreți să mergeți la stânga înseamnă să dați ocol rondului din sensul giratoriu ca să-l puteți părăsi la a doua sau a treia ieșire, având prioritate față de autoturismele încadrate greșit pe banda 1 și care vor să meargă " înainte ".. Și pentru asta trebuie să vă încadrați pe banda 2. In sensul giratoriu nu exista " prima la stânga "!!!!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
hhs, utilizator
Apropo de giratoriu...azi, ieseam de pe autostrada. Peste autostrada, pod. Eu paralel cu camionul de pe pod, ajungem ambii in acelasi timp la un sens giratoriu . Semnul de cedeaza si sub el semnul de giratoriu, era pus in dreapta drumului pe care eu eram .
Care dintre noi avea prioritate fata de celalalt?
Eu as zice ca el trebuia sa îmi dea de dreapta ,
semnul de cedeaza adresandu-se amandurora.
In realitate, eu am cedat, ca el era mai mare si nici nu a avut intentia sa opreasca .
Sper ca am reusit sa ma fac înțeleasă.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)