avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama



hhs a scris:

Pt. utilizatorul latka:
Din pacate nu pot sa va luminez. Dar dvs. circulati cum credeti ca e regulamentar.

Aici nu e vorba de "religie".
Dvs. cum stiti ca e regulamentar ?!?
Eu v-am prezentat textul din lege.
Dvs. puteti prezenta un text de lege dupa care va luati, atunci cind conduceti ? Mai ales in sensul giratoriu. Sau, daca e prea greu, in intersectii in general.
Nu are nimeni prioritate, nefiind nimeni in sens, in principiu pot intra amindoi. De regula intra cel cu "tupeu",

e, cineva trebuie sa aiba proritate, nu incapem amandoi simultan si am ajuns fix in acelasi timp la intrarea in sens, eu zic ca ar trebui sa imi dea prioritate venind din dreapta lui.
Ati procedat bine in situatia descrisa de dvs. In primul rand ati procedat regulamentar cedandu-i camionului trecerea si in al doilea rand ati evitat un accident din care dvs. erati scoasa vinovata de producerea lui.



am procedat bine ca am evitat sa se urce pe mine, dar de ce regulamentar / derce credeti ca as fi fost scoasa vinovata ?
Ati fi scoasa vinovata prin simplul motiv ca nu ati acordat prioritate la schimbarea benzii de circulatie. Credeti sau nu, dar banda 2 merge si inainte si spre prima iesire la dreapta( daca iesirea are tot doua benzi).Iar dvs daca v-ati incadrat pe banda 1 si doriti sa mergeti inainte (si nu sa parasiti sensul giratoriu la prima iesire) atunci treceti peste banda 2 pe care se afla camionul si caruia trebuie sa-i acordati prioritate.
Cred ca e a "n" speta in care amenzile aplicate de politisti imi dau dreptate. Dar cum i-am spus si utilizatorului latka circulati cum credeti dvs. ca e regulamentar!
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
hhs, utilizator

hhs a scris:
... dar banda 2 merge si inainte si spre prima iesire la dreapta( daca iesirea are tot doua benzi).Iar dvs daca v-ati incadrat pe banda 1 si doriti sa mergeti inainte (si nu sa parasiti sensul giratoriu la prima iesire) atunci treceti peste banda 2 pe care se afla camionul si caruia trebuie sa-i acordati prioritate.

Oau !
Ati rescris deja codul rutier. Unde ati vazut/citit asa ceva ?
Nu vreti sa insotiti aberatiile pe care le sustineti si cu un text de lege? Nu de alta, dar aici suntem pe un forum in care discutam cu legea in fata. Nu va suparati, dar incalcati orice regula de discutie, fara sa va probati afirmatiile.

V-am aratat clar ca in lege scrie ca pe banda 1 poti sa te incadrezi, la intrarea in orice intesectie, sa iesi inainte sau la dreapta, iar de pe 2 inainte sau la stinga..

formele actualizate ale textelor legislative legate de codul rutier le gasici aici: [ link extern ]
si aici :[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
latka, moderator
:)
Am vazut asa ceva in deschiderea topicului de catre dna. AngelicaCeh! Si in "n" spete!!
Drept dovada m-am documentat si un prieten politist mi-a explicat circulatia in sensul giratoriu. Si unde gresesc multi soferi..
Aici este o comunitate in care participantii descriu unele situatii din experienta proprie. Sunt 100% convins ca putini discuta cu legea in fata!
Din rescpect pt. dvs. ( pentru postari pe alte topicuri care erau pertinente si la obiect) nu o sa va mai raspund .
O zi buna tuturor!
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)