avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama

nu cred ca ati inteles speta, nu m-am incadrat nicaieri, venim de pe 2 drumuri paralele, ala pe pod, eu pe langa, cand ala termina de coborat podul, ne inatalnim, un gura intrarii in giratoriu, iar giratoriul nu e lat, trebuie sa intram pe rand, cine intra primul era intrebarea...

hhs a scris:

Ati fi scoasa vinovata prin simplul motiv ca nu ati acordat prioritate la schimbarea benzii de circulatie. Credeti sau nu, dar banda 2 merge si inainte si spre prima iesire la dreapta( daca iesirea are tot doua benzi).Iar dvs daca v-ati incadrat pe banda 1 si doriti sa mergeti inainte (si nu sa parasiti sensul giratoriu la prima iesire) atunci treceti peste banda 2 pe care se afla camionul si caruia trebuie sa-i acordati prioritate.
Cred ca e a "n" speta in care amenzile aplicate de politisti imi dau dreptate. Dar cum i-am spus si utilizatorului latka circulati cum credeti dvs. ca e regulamentar!

Pt. gi-jane 2:
unul dintre cele doua drumuri este cu prioritate. Celalalt drum are unul din urmatoarele semne: cedeaza trecerea sau STOP , drum ingustat, etc....( sau pe table sau inscriptionate direct pe drum) Depinde cati bani a avut administratorul drumului . Daca nu exista nici unul dintre aceste semne atunci se acorda prioritatea de dreapta la intrare in intersectia de dinaintea sensului giratoriu fiindca din ceea ce descrieti dvs. s-a intamplat inafara sensului giratoriu ! Iar atunci sensul giratoriu ar trebui sa aiba o singura banda !! Dar cum am mai spus sunt tot felul de intersectii si sensuri giratorii construite si inscriptionate cel putin ciudat daca nu neregulamentar( am vazut de multe ori scris SOTP si multe altele)! Acum depinde pe ce drum erati dvs. cel cu prioritate sau cel fara prioritate!! De regula la intersectia dintre doua drumuri ca cele descrise de dvs. drumul care trece peste pod este cel cu prioritate .Oricum cele doua drumuri trebuiau despartite la intrarea in sensul giratoriu cel putin cu plasticuri delimitatoare umplute cu apa. Si in acest caz tot camionagiul avea prioritate!
:) O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
hhs, utilizator

hhs a scris:


Am vazut asa ceva in deschiderea topicului de catre dna. AngelicaCeh! Si in "n" spete!!

D-na s-a corectat , deschizind un alt subiect. Aveti si dvs. posibilitatea :)
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
latka, moderator
Atunci se schimba situatia .....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


latka a scris:

Eu spun ca odata cu inaintarea in virsta experienta si prudenta se "topesc" fiziologic. Nu-mi spuneti ca un sofer care are 75-80 de ani si vreo 50 de ani de cind a luat permisul este muuuult mai bun decit cel cu 10-15 ani vechime. Iar in ceea ce priveste video-ul lui Theo Pop nu cred ca am vazut pe cineva vreodata sa faca tot sensul giratoriu, intrat de pe banda 1 , cea de linga bordura. Si vinovat sa fie cel care s-a incadrat pe a 2-a si vrea inainte. Unii i-au si explicat ca in unele orase (cum ar fi Cluj Napoca) exista si marcaje pentru cel care intra pe "ghidajul exterior" astfel incit i se termina dreptul de a se mai roti dupa primele doua iesiri, astfel incit sa iasa pe prima la dreapta sau urmatoarea (care de obicei e inainte).

nu imi dau seama ce varsta aveti .
sustin cele spuse de sadrian,.cei care au 10-15 ani de condus nu au km facuti ,ca cei care au 600-1 milion km,chiar daca au 60 ani
conteaza sa ajungi intreg acasa si fara amenzi

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)