avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face impotriva notarului partinitor .Buna ziua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face impotriva notarului partinitor .Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in ...

Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in alt judet , ne-am prezentat la notarul vanzatorului care ne-a arata actele :contractul de v-c , certificat energetic si planul de amplasament al imobilului , atat .la prezentarea casei mi-au spus ca este din caramida iar acum am constatat ca este din bca . in februarie i-am cerut prin email sa-mi dea actele care au stat la baza intocmirii contractului de v-c acestea fiindu-mi necesare la banca , mi-a raspuns ca daca solicita banca le v-a da . recunosc ca "m-am grabit". vanzatorul,notarul si agentul imobiliar au fost in cardasie . ce pot face acum ?
la notariat a aparut si fica vanzatorului care era prietena cu doamna notar iar faptul ca in contract nu este trecut materialul din care este construita casa precum si faptul ca notarul mi-a prezentat planul de amplasament ca fiind cadastru m-au determinat sa cred acest lucru . la solicitarea mea de a-mi furniza toate actele care au stat la baza intocmirii contractului imi raspunde ca daca solicita banca( la care eu doresc sa fac imprumut ) le v-a da . dumneavoastra cum vedeti situatia ?
Multumesc domnule Trandafir2 , am sa incerc sa vorbesc cu un avocat .pretul pe care l-am achitat pe imobil este f mare pt ce am primit ( 87,500)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca planul de amplasament are menționat numărul cadastral, aia e documentația cadastrala. La apartamente, de exemplu se numește "releveu".
În plus, sunt documentații cadastrale în care nu se specifica materialul din care este edificata construcția. Sau cadastristul o menționează exclusiv pe baza declarației proprietarului.
Acum sunteți la capitolul de a cauta un țap ispășitor.
Nu vad relevanta ca fiica vânzătorului era prietena cu notarul. Înțeleg ca notarii ar trebui sa fie niște pustnici, fără prieteni și cunoștințe, ca să nu dea de bănuit.
Dacă va știți suspicios, trebuia sa fi contactat dvs propriul notar, din localitatea respectiva.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
raluk0207, utilizator
poate aveti dreptate dar este logic,normal,moral si deontologic ca notarul sa-mi furnizeze toate informatiile legate de tranzactie . corect? iar imprumutul pe care doream sa-l fac era pentru imbunatatirea imobilului .
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca eu am sa va vand un sac cu iarba spundu-va ca in sac este carne de vanat , ce faceti ? eu va vand sacul , corect? draga doamna concluzia dumneavoastra este departe de realitate "daca va stiti suspicios " , nu caut un tap ispasitor ci doresc sa gasesc o rezolvare . daca asta este realitatea nu mergeam pe incredere cu acesti oameni . dupa ce m-am documentat am inteles ca un contract are anumite parti componente : stabilirea partilor, pret ,date de identificare,amplasament,istoric ...... precum si din ce este construit imobilul . referitor la alegerea notarului a fost la latitudinea vanzatorului ..... din acelasi motiv ...deoarece eram prea" suspicios" . Daca dumneavoasta ati inteles ca am ceva cu brasla notarilor sa-mi fie ierat , dar puteti intelege de ce sunt atatea spete in tara asta unde cei care au bani si relatii nu mai au teama de lege , chiar cu sustinerea unora care ar trebuii sa o aplice si sa o pazeasca .stiu ca nu o sa-mi dati dreptate dar in sinea dumneavoastra stiti care este adevarul , ca tot romanul .
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
Gheorghiescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)
Notarul este garant pentru actele inscrise in contract vanzare cumpărare? Ra'luca Ra'luca Bună ziua. Am cumpărat un imobil si, vânzătorul a prezentat la notar autorizație construcție-imobil din lemn, certificat fiscal-imobil din lemn, CADASTRU ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament vechi cu probleme rlv Epuree Epuree Buna ziua, Vreau sa cumpar pentru fiul meu un apartament receptionat prin proces verbal de predare-primire emis de Imobiliara RA - Sucursala Colentina la ... (vezi toată discuția)