avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit retroactiv mansarda.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit retroactiv mansarda.

Buna ziua ! Inteleg ca din 2016 noile reglementari in privinta taxelor si impozitelor pe cladiri prevad si impozitarea mansardelor.
Curios mi se pare faptul ca imi platesc taxele in fiecare an in primele zile ale lui ianuarie dar abia anul acesta cu ocazia efectuarii unor intabulari gratuite cei de la primarie au spus ca nu e platit impozitul pe mansarda casei din 2016 de cand e noua lege. Am fost sute de oameni din comuna care am fost obligati sa platim retroactiv din 2016 impozitele pe mansarde pluus majorarile aferente. Mie mi se pare abuziv iar daca cei din legislatia anterioara nu au aplicat calculele corect si la timp cred ca sumele ar trebui sa fie imputabile lor nu noua .Daca este cineva care a mai trecut prin ceva similar sau un avocat care sa mi raspunda avizat cat mai repede. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
Petronela Paula, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cladire nerezidentiala dupa 6 ani. ce se poate face? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin o cladire nerezidentiala de 12 ani de zile. Acum cateva zile am primit o decizie de impunere de la ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare extindere de proprietate la directia de impozite si taxe locale pandaehmon pandaehmon Buna ziua, M-ar ajuta foarte mult sa aflu pentru o ruda daca s-au schimbat sanctiunile legate de nedeclararea unei extinderi de proprietate la Directia de ... (vezi toată discuția)
Impozitarea celui de-al doilea imobil, de cand si ce procentaj? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unei greseli de impozitare la cel de-al doilea imobil detinut, s-a incasat in fiecare an cuantumul impozitului ca pentru un singur imobil. Am fost ... (vezi toată discuția)