avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită considerand-o ...

Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită considerand-o abuzivă.De la cine recuperez onorariul executorului,de la el sau de la banca care la angajat sa ma execute?!Mentionez ca executorul nu mai raspunde la tel. dupa ce am depus contestatia la executare!Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banca a pierdut și m-a executat silit FARA sa-i spună executorului că am hotarare definitivă caștigată impotriva ei !!! Acum am caștigat și contestația la executare !!! Exec. nu mai raspunde la telefon !!! Aș vrea sa execut și eu pe executor dar nu știu care executor ar accepta să execute alt executor?!!!Asta nu știu dacă și onorariul care l-am plătit executorului tot de la bancă îl recuperez ?!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Drujescu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți executa executorul. El încasează onorariu chiar dacă clientul său pierde procesul de executare silită.
Va trebui să vă îndreptați cu o acțiune către partea care a pierdut procesul, dacă contestația a rămas definitivă.

Daca este instituție financiară, poate vă returnează banii benevol, fără să ajungeți la executare silită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc!Contestatia este definitivă și da este instituție financiară (bancă) dar NESERIOASĂ (ca de altfel majoritatea din RO) !!!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In situatia anularii executarii silite, aveti dreptul de a solicita intoarcerea executarii silite.
Art. 723 Cod de proc. civila. Dreptul la intoarcerea executarii
(1) In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita, cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii, prin restabilirea situatiei anterioare acesteia. Cheltuielile de executare pentru actele efectuate raman in sarcina creditorului.

Art. 724 Cod de proc. cvila
(3) Daca nu s-a dispus restabilirea situatiei anterioare executarii in conditiile alin. (1) si (2), cel indreptatit o va putea cere, pe cale separata, instantei de executare. Judecata se va face de urgenta si cu precadere, hotararea fiind supusa numai apelului.
Mulțumesc de răspuns ! O zi frumoasă vă doresc!

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii - obligatie sandup sandup Buna ziua,va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de intoarcerea unei executari: am o sentinta definitiva,din luna oct.2018 de anulare a unei ... (vezi toată discuția)
Dispunere desfiintare poprire Gabigabi67 Gabigabi67 Buna ziua, Astazi am primit hotararea judecatoareasca in care\" se dispune desfiintarea popririi pana la suma concurenta de 40.000\" as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la salariati andreya1202 andreya1202 buna ziua, o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare ... (vezi toată discuția)