avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întrebare succesiune

Bună ziua,

Am o întrebare referitoare la o succesiune: Dintre 3 frați care aveau o casă, 2 au murit. Din ce am înțeles, dreptul de proprietate asupra casei acestora revine 50% persoanei care a rămas în viață și 50% revine la 4 nepoate, dintre care una locuiește clandestin în casa cu pricina. Persoana în cauză are dreptul legal să locuiască în casă până să se dezbată succesiunea?

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:32, 8 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are. Tatăl ei era coproprietar.
De altfel, toți coproprietarii au, teoretic, dreptul de a locui. (din scrierea dvs. nu pare că ar fi dat buzna peste cineva care locuia deja, ci s-a mutat într-o casă care nu era locuită).
Dacă nu există înțelegere între părți cu privire la modul de folosire a bunului comun, calea este partajul.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog! mihaeladascalu27 mihaeladascalu27 buna seara!as avea nevoie de niste lamuriri,,,daca este cineva amabil sa ma ajute.mai concret problema socrului meu este urmatoarea:sunt3fratii in viata si o ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)