avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, cum se poate rezolva o suprapunere reala a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, cum se poate rezolva o suprapunere reala a unui teren. ...

Bună ziua, cum se poate rezolva o suprapunere reala a unui teren.
Speță: În anul 2007 se intabulează orasul X în Cartea finciară cu un teren de 1000 mp extravilan. În anul 2008 Comisia de fond funciar a orașului X emite un titlu de proprietate unei persoane fizice pe același teren extravilan de 1000 mp. În prezent avem pe același teren de 1000 mp un proprietar persoană fizică în baza titlului de proprietate și orașul X în baza CF-ului.
Întrebare: Care este modalitatea de soluționare a situației prezentate?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:23, 10 Mai 2022
Pai orasul X daca a emis titlu de proprietate pe teren, se radiaza ca proprietar din CF si se intabuleaza titlul persoanei fizice. Sau e ceva ce imi scapa?
Bună ziua, există un cadru legal în acest sens ....un articol de lege ? Mulțumesc.
Logica. Din moment ce v-a improprietarit, inceteaza sa mai fie proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietar emis anterior titlului emis de ministerul economiei.care este valabil? July02 July02 Buna ziua, -Primaria a emis dupa 1989 Titlu proprietar in baza actelor de proprietate anterioare. -Ulterior la un an Ministerul Economiei a emis un Titlu ... (vezi toată discuția)