avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am ramas fara casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am ramas fara casa ...

tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara la acel moment,in contractul de vanzare cumparare si-a rezervat un drept de uzufruct viager,mentionez ca tata la acel moment era intr-o stare critica de sanatate fiind consumator zilnic de alcool,a fost internat de catre varul meu in spital si a fost diacnosticat (pancreatita cronica),auzind cele intimplate m-am intors repede in tara si printr-o procura speciala de la tatal meu l-am actionat in instanta pe varul meu,spunind-ui ca ii dau cei 10 000 euro sa anuleze actul vc,a trecut un an si ma judec in continuare cu el,au fost audiati martorii,etc...avocatul mi-a dat cava sanse dar nu stiu ce sa mai cred,a spus ca singura sansa este pretul incorect,sau sa putem dovedi ca la momentul acela nu era in toate facultatile mintale ..ce parere aveti ,astept sfaturi cit mai multe de la voi ....sunt disperat..........
bun aseara!
la cat a fost evaluat in vederae taxarii actul de vanzare cumparare.
trebuie sa scrie pe undeva prin act.
vedeti in incheierea de autentificare.
ioana_cristea a scris:

bun aseara!
la cat a fost evaluat in vederae taxarii actul de vanzare cumparare.
trebuie sa scrie pe undeva prin act.
vedeti in incheierea de autentificare.

In vederea stabilirii taxelor notariale suma de 10000 euro,se echivaleaza la suma de 36.949 lei la cursul oficial de schimb comunicat de bnr astazi 08 aprilie 2008 (1 euro= 3,6949).
la ultima infatisare dupa audierea martorilor,judecatorul a vrut sa incheie procesul sau sa il trimita spre solutionare (nu stiu cum sa ma exprim)iar avocatul meu a spus ca dupa calculele facute de dansul jumatate din terenul casei la acea vreme valora de trei ori mai putin de acest pret (10000 euro) si atunci judecatorul a acceptat cererea de evaluare a casei,si trebuie sa platesc acea taxa de timbru in valoare de circa 2000 ron.
nu la asta ma refeream, ci la evaluarea facuta imobiluluide catre notar in vederea taxarii.
ioana_cristea a scris:

nu la asta ma refeream, ci la evaluarea facuta imobiluluide catre notar in vederea taxarii.

nu scrie nimic altceva,asta e tot,in incheierea de autentificare scrie :
S-a perceput impozit 1362 lei cu bon fiscal
S-a taxat cu 100 lei ptr inscrierea in cartea funciara
S-a perceput onorariul de 1142 lei(182 lei tva) cu bon fiscal
Dar nu cred ca la asta va refereatzi,cu siguranta nu mai scrie nimic in CV.
Ce se intimpla daca nu e trecut nimic de genul..?
buna seara!
eram curioasa sa vad care este valoarea de grila a imobilului, si sa vad cat de mare este disproportia intre pretul primit de catre tatal dvs si aceasta val de grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare idadovici idadovici intrebarea este daca este un contract bun si pt cumparator care da totusi un alt pret care nu este trecut si care nu are nici o clauza in acest ... (vezi toată discuția)