avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua, ma scuzați, dar am citit în rubrica dvs, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua, ma scuzați, dar am citit în rubrica dvs, despre ...

Bună ziua, ma scuzați, dar am citit în rubrica dvs, despre un client care a avut un credit pe persoana fizica, si se afla deja în executare, dar menționa ca nu are nimic pe el ca persoana fizica, dar detine un SRL și va întreba, dacă executorul se poate îndrepta cu executare spre firma, fiind persoana juridica, iar răspunsul dvs este ca fiind executare pe persoana fizica nu se poate îndrepta spre persoana juridica. Ei aici vreau sa va contrazic, fiind în aceeași situație și eu, și nu recenta, creditul fiind din 2006 sau 2007, iar executorul mi-a pus sechestru de anul trecut din 2021(si zic de anul trecut pentru ca nici nu știam, pana anul acesta, ptr. ca nu am primit nici o înștiințare scrisa sau telefonic, și mi-am trecut și celelalte părți sociale pe mine căci eram doi asociați inainte în firma, si după ce am făcut toate demersurile am văzut ca eu aveam pe partile mele sociala sechestru de 1 an de zile. Mai rău conduc o mașină care nu este înmatriculata, pe mine, eu fiind doar utilizator, trecut pe certificatul masinii(este înmatriculata pe tatăl meu) și ma trezesc azi, ca ma suna de la taxele locale de unde am reședința, să-mi spună, ca i-a anunțat executorul ca pe mașină este pus sechestru și dacă figurează cumva și la taxele locale Bistrita, mașina fiind înregistrată la taxe locale în alta parte. Eu va întreb ca și omul de rand, aceste nu sant abuzuri pe care le fac unii executori, și mai ales aici în Bistrita mea, cred ca și la nivel național se mai aude de sistemul care în ghilimele funcționează aicea. Va mulțumesc și ma scuzați încă o odată ptr deranj.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:47, 13 Mai 2022
Sechestrul pe partile sociale din societate, pe care le detineti, este corect. Cu masina este o dovada de neatentie crasa si ii puteti trage de urechi daca este inmatriculata pe alt nume. Este adevarat ca nu se pot intoarce impotriva persoanei juridice insa, dvs. ca persoana fizica detineti un bun reprezentat de partile sociale din societate (total sau partial). Asa ca nu se indreapta impotriva societatii ci tot a dvs., in calitate de proprietar al acestor bunuri. Nu se pot indrepta impotriva bunurilor societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita kulymen kulymen În urma hotărâri judecătorești definitive am de recuperat 7000 euro daune morale și materiale de la o persoana. Am dat la executor pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am achizitionat un autoturism de la o terta persoana, ... 30ADRIANA 30ADRIANA Buna ziua! Am achizitionat un autoturism de la o terta persoana, fiindu-mi predate toate actele masinii (carte de identitate a autovehiculului, certificat de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ma scuzați pentru deranj, în urma cu o lună de ... Sorin Puscas Sorin Puscas Bună ziua, ma scuzați pentru deranj, în urma cu o lună de zile, v-am scris, referitor la un abuz al unui executor și ma refer la un sechestru pus pe o ... (vezi toată discuția)