avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am fost dat in judecata pentru o inundatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am fost dat in judecata pentru o inundatie care nu ...

Buna ziua! Am fost dat in judecata pentru o inundatie care nu a fost cauzata de ap. meu. Acum 2 ani, mai exact pe 5.10.2020 doamna presedinte a scris o cerere conform careia apartamentul meu ar fi inundat un apartament cu doua etaje mai jos. In ianuarie 2022 propeietara apartamentului respectiv a venit la mine la usa foarte suparata din cauza ca "i-am distrus apartamentul" cerand daune de peste 2000 lei. Cu cateva luni in urma, o teava comuna a blocului a fost avariata producand inundatii la mai multe apartamente de pe coloana, inclusiv al meu. Cand am auzit ca am fost chemata in instanta am crezut ca este vorba de acea inundatie, unde un istalator a venit, trimis de doamna presedinte, si a infirmat faptul ca ar proveni din apartamentul meu. La inundatia numita in scrisoarea folosita in instanta, cea din Octombrie 2020, nu a fost facuta nici o experitza conform careia inundatia ar proveni de la ap. meu, este doar semnatura doamnei presedinte, alaturi de semnatura reclamantului. Intrebarea mea este daca am cum sa dovedesc faptul ca nu provine de la mine inundatia?
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
1999Andreea, utilizator
Buna ziua,
Ce nu inteleg eu este de ce dvs. trebuie sa dovediti ca nu sunteti de vina si nu trebuie sa dovedeasca dumnealor ca este vina dvs., instalatia din apartamentul dvs. a cauzat paguba...
Apartamentul imediat sub al dvs. a fost afectat in vreun fel?
Apartmentul imediat sub mine nu are nici o problema, insa cei ce m-au chemat in instanta sustin ca ar fi trecut apa direct la ei. De fapt ei au asigurare pe casa si cred ca au vrut sa isi ia banii pe ea. Nu stiu cum as putea sa actionez in instanta in asa fel incat sa nu fiu pusa sa platesc ceva ce nu am facut, mai ales la 2 ani de la povestea asta. Singura dovada a lor ca i-as fi inundat eu ar fi scrisoarea semnata a fostei doamne Presedinte a blocului, ea nefacand o expertiza. Tot blocul a sarit in capul meu pentru ca am inteles ca fara aceasta expertiza, toti vom fi pusi la plata.

Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


1999Andreea a scris:

De fapt ei au asigurare pe casa si cred ca au vrut sa isi ia banii pe ea. Nu stiu cum as putea sa actionez in instanta in asa fel incat sa nu fiu pusa sa platesc ceva ce nu am facut, mai ales la 2 ani de la povestea asta. Singura dovada a lor ca i-as fi inundat eu ar fi scrisoarea semnata a fostei doamne Presedinte a blocului, ea nefacand o expertiza. Tot blocul a sarit in capul meu pentru ca am inteles ca fara aceasta expertiza, toti vom fi pusi la plata.

Ca sa nu va mai stresati, angajati-va un avocat, altfel e posibil sa pierdeti procesul si sa fiti buna de plata. Aici nu veti gasi raspunsuri detaliate, doar sfaturi, bune unele, cum ar fi cel dat de @Ionut.Ion (cel care face o afirmatie trebuie sa o probeze in instanta, adica sarcina dovedirii faptului ca inundatia a fost cauzata de proasta intretinere a instalatiilor interioare din proprietatea dvs. apartine vecinei ), dar nu suficiente sa va descurcati in fata instantei.

Nici dvs. nu ati dat multe detalii, asa ca nu veti primi multe indrumari, doar avocatul dvs. poate cunoaste exact cazul.
Buna ziua si va multumesc de raspuns, eu am 22 de ani si nu am mai fost pusa in situatii de genul pana acum. Am sa angajez un avocat insa am vrut sa aud parerea mai multor persoane intrucat nu stiam sigur daca mai are rost sa platesc si avocat.
Multi inainte!
Poate de aceea si incearca asta, poate v-au vazut mai tanara, mai 'nestiutoare', poate va speriati repede si ce au zis...

Cel mai bine este asa, sa discutati cu un avocat ( puteti recupera onorariul sub forma de cheltuieli de judecata daca castigati procesul. Plus daune...).

Trebuie o expetiza pentru a demonstra ca apa a ajuns direct de la dvs. la vecina cu doua niveluri mai jos si nu a afecatat si vecinul direct... ca banuiesc ca doamna ce a semnat nu este vreun expert, nu?
O puteti cita chiar la interogatoriu si intreba cum a dedus dumneaei ca dvs. suneti vinovata, prin ce metode...
Si vecinul... ce a pazit in astia doi ani si nu a facut niciun demers...

Bafta!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Inundatie catastrofica! vecinul de deasupra nu a permis accesul ... OanaJoana OanaJoana Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat. cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului? Euroinvest Euroinvest Buna ziua, as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii. Precizez ca am un apartament amplasat la ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)