avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate act donatie

Am primit de la un unchi, o donatie pentru 2000 mp. teren pe care la data respectiva nu avea act de punere in posesie dar, faptic ia fost repartizat in teren Am facut un act de mana pe care l-am semnat si am folosit terenul din 2004 pana in prezent el motivand ca nu a primit titlu de proprietate ca sa definitivam legal donatia. Unchiul a murit de cativa ani si fiica lui a spus ca ea respecta promisiunea tatalui dar nu gaseste act.Acum in 2022 aud ca ea vrea sa vanda acel teren. Ce pot eu sa fac? Acel act de donatie are vreo valoare juridica?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:58, 17 Mai 2022
Nu.
Donațiile se încheie prin înscris autentic (la notar) sub sancţiunea nulităţii absolute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune irroha irroha Buna ziua .Am si eu 2 probleme. 1)Prin \'78 a murit tatal meu care avea un teren pe care a ridicat o constructie iar prima sotie a tatalui meu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Proces de punere in posesie...dubios gigelas gigelas Buna seara, Un unchi al meu,a instrainat un teren. la notar,acesta a prezentat un proces verbal de punere in posesie,in baza caruia a instrainat terenul,fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fratele mamei mele a avut uzufrucr viager pe un teren ... MonikMaria22 MonikMaria22 Buna ziua! Fratele mamei mele a avut uzufrucr viager pe un teren la tara de 3400 mp, încheiat prin anii 1970 sau si mai repede. Mentionez ca a primit ... (vezi toată discuția)