avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala. Poate cineva sa ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala. Poate cineva sa ma lamureasca ...

Pensionare anticipata partiala.
Poate cineva sa ma lamureasca daca dupa ce ma voi pensiona anticipat la 60 ani (sunt barbat, si am peste 35 ani de vechime), voi putea sa castig bani legal in urmatoarele doua variante, fara a mi se suspenda plata pensiei anticipate (pana la 65 ani) ?:
1. In strainatate (UE) cu contract de munca incheiat in tara in care voi pleca. Domiciliul il voi avea in Romania. Acolo voi avea doar resedinta temporara.
2. Ca PFA infiintat in Romania, fara a avea un contract de munca (cu mine insumi)::)).

Multumesc, si va rog nu-mi raspundeti cu citate din Lege. Astept interpretarea legii, pentru ca exact asta nu am gasit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:27, 21 Mai 2022
Multumesc. Dar daca optez pentru a munci dupa 60 ani in Italia cu contract de munca? Mai primesc pensia anticipata partiala din Romania?
Întrebați la Casa Națională de Pensii Publice pentru un răspuns concludent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu a implinit 61 ani si doreste sa se pensioneze. ... aallynaa aallynaa Buna ziua. Tatal meu a implinit 61 ani si doreste sa se pensioneze. Are 42 ani cotizati. Are 6 ani lucrati in grupe adica o reducere de 2 ani si a locuit 35 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata vs. pfa clyde2010 clyde2010 O persoana (care in prezent functioneaza ca PFA)doreste si indeplineste partial conditiile sa iasa anticipat la pensie(pentru pensionare la limita de varsta nu ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)