avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune la care ...

Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune la care nu găsesc nimic concret!Recent a decedat mama.Din păcate ea mai are încă un fiu rezultat dintr-o căsătorie anterioară.Casa unde am locuit eu împreuna cu mama(tatăl a decedat și el acum un an) este lăsată moștenire de către părinții mamei.Eu am adresa de locuința la casa ,însă “fratele meu” locuiește in alta parte.Intrebarea mea este:el poate veni peste mine oricând și sa facă ce vrea el susținând ca are și el drept aici?
Cel mai recent răspuns: Dutaedi , utilizator 17:09, 23 Mai 2022
"Dovada" lui este certificatul de nastere. In ceea ce priveste mama, nu prea sunt dubii iar teste de "maternitate" nu se fac daca nu exista motive intemeiate cu privire la identitatea persoanelor. In ceea ce priveste succesiunea mamei, fiul mamei, ca provine din casatorie sau nu, are aceleasi drepturi cu dvs. care tot fiul mamei sunteti. Pare camai degraba va temeti dvs. de ceva, decat ca el isi cere drepturile. Ati discutat? Ca din ce relatati, pare ca va faceti niste scenarii doar.
Singura mea teama este ca soția mea este in 8 luni gravida,iar el este o fire recalcitrantă si rea iar noi nu am vorbit niciodata(el nefiind prezent in viața părinților).De primit își va primi partea conform legii,asta e clar.Problema este ca nu e ok ca el sa vina și sa îmi strice liniștea și nu m-i se pare normal ca el sa poată intra peste mine când vrea.Cel puțin pana la un eventual proces și o decizie.
Solutia este sa rezolvati situatia cat mai repede. Oricum, cata vreme nu este in posesia unui certificat de mostenitor macar, nu are ce cauta in casa asa ca nu aveti de ce sa va temeti. Dreptul despre care vorbiti il are teoretic, practic, insa, il va avea in momentul in care dezbatuta succesiunea, va fi in posesia certificatului de mostenitor. Iar daca doriti sa il despagubiti si sa ramaneti si cu partea lui de casa (de bunuri din patrimoniul mamei, daca mai sunt si altele), va sfatuiesc sa o faceti cu calm si cat mai repede, eventual in acelasi moment in care se elibereaza certificatul de mostenitor, sa va si vanda, sa ii dati si banii.
Multumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor ContSters349035 ContSters349035 Buna ziua, de curand (27.02.2015), fostul sot a decedat , in urma casatoriei a rezultat un copil major acum, care este si singurul sau copil. Fostul sot nu ... (vezi toată discuția)