avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Supun atenției următoarea situatie: loc ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Supun atenției următoarea situatie: loc de munca ...

Buna ziua! Supun atenției următoarea situatie: loc de munca in industria alimentara, nu s a efectuat control medical la angajare, nici aviz de la medicul de familie" apt pentru a lucra in industria alimentara"
O parte din salariu se plateste la.negru.
Nu s a efectuat protectia muncii ( nici macar după ce angajatul a căzut foarte rau și a avut nevoie de recuperare la domiciliu).
Salariu se plateste cu intarziere, daca se doreste sa se primeasca la timp, angajatul trebuie să se deplaseze în timpul lui liber ca sa il ridice.
Nu se asigura apa potabilă ( pentru baut), hartie igienică, plasa pentru protectie cap. Toate astea le achiziționează angajatul pe cheltuiala lui.
Nu s a dorit introducerea în grupul whatsapp al firmei al unuia dintre angajati, cand a cerut explicații, pe motiv și de discriminare, a fost ignorat.
Se impune a se lucra în zilele de odihnă săptămânală, cand dorește patronul.
Ca consecința a celor de mai sus, angajatul a înaintat preavizul, după 4 luni de la angajare. A efectuat doar o parte a preavizului, refuzând să se mai prezinte pentru toata perioada.
Am gasit pe internet ca contractul de munca devine nul daca la angajare nu s a efectuat control medical si prezentare aviz.
Nu am neaparat o intrebare, as vrea sa stiu cum este privită situația menționată din punct de vedere legal.
Mentionez ca angajatul mai are bani de ridicat iar angajatorul a încercat să intimideze angajatul.
Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:22, 26 Mai 2022
Reclamati-l la ITM.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mentionati mai multe ilegalitati din partea angajatorului.
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. De la sine nu se va rezolva nimic.
ITM va declansa un control la respectivul angajator si va dispune masuri pentru intrarea in legalitate, cu termen. Veti primi notificare scrisa cu ce a intreprins ITM.
Angajatorul poate fi amendat contraventional de catre ITM conform Codului muncii si a Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analizele medicale maxsilviu maxsilviu buna ziua.as avea nevoie de ajutorul dv.pt cateva arspunsuri,si anume.1.cine este obligat sa plateasca analizele periodice ale unui angajat din comertul ... (vezi toată discuția)
Cursuri de igiena pt maturatori intr-o piata? otilia13 otilia13 Buna ziua. Intr-o piata agroalimentara în urma unui control efectuat de catre reprezentantii ministerului sanatatii se constata ca muncitorii necalificati ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz proex proex Buna ziua! In data de 11 11 2009 mi-a fost inmanat de catre conducerea firmei la care lucrez un preaviz de 20 zile lucratoare,incepind cu data de 12 11 ... (vezi toată discuția)