avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, v-aș ruga să mă îndrumați în ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, v-aș ruga să mă îndrumați în ce lege, articol ...

Bună ziua, v-aș ruga să mă îndrumați în ce lege, articol pot afla după ce perioadă sunt plătite ORELE SUPLIMENTARE . Mulțumesc mult .
Cel mai recent răspuns: nelu 2009tm , utilizator 15:35, 26 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art. 122
(1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
....

art.123
(1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
....

In speta, dupa trecerea celor 90 de zile ....
Mulțumesc mult pentru răspuns. Cu ceva timp în urmă știam de o perioadă de 60 zile . Recent , angajatorul ne-a adus la cunoștință schimbarea... Am vrut și o informare din altă sursă . O zi bună.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
nelu 2009tm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Plata si compensare ore suplimentare/sarbatori legale in cazul ... LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua In cazul prestarii orelor suplimentare, sau a muncii in zile de sarbatoare legala si a compensarii acestor ore / zile cu zile libere platite, se ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima dupa care am dreptul sa primesc banii pentru orele suplimentare rlau_ro rlau_ro Am de luat bani pentru orele suplimentare pe luna mai. Doresc dupa cat timp am dreptul sa primesc banii in cazul in care nu mi se compenseaza prin liber, si ... (vezi toată discuția)